Τον πρεσβευτή της στην Ιαπωνία ανακαλεί η κυβέρνηση της Ν.Κορέας
Κρίση στις σχέσεις της Ιαπωνίας με τη Νότιο Κορέα με αφορμή την κυριαρχία των νησιών Ντόκντο, στα κορεατικά ή Τακεσίμα, στα ιαπωνικά. Η Σεούλ ετοιμάζεται να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ιαπωνικές διεκδικήσεις.
98
Κρίση στις σχέσεις της Ιαπωνίας με τη Νότιο Κορέα με αφορμή την κυριαρχία των νησιών Ντόκντο, στα κορεατικά ή Τακεσίμα, στα ιαπωνικά.
Η Σεούλ ετοιμάζεται να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ιαπωνικές διεκδικήσεις.
Σύμφωνα με το BBC, ο Κορεάτης υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ιαπωνία επαναβεβαίωσε τις διεκδικήσεις της για την κυριαρχία των νησιών, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Νοτίου Κορέας.
Τα νησιά βρίσκονται στο μέσον της απόστασης ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα, στην θάλασσα της Ιαπωνίας.
Η διαμάχη για τα νησιά είναι έντονη καθώς εκεί αναπτύσσεται μεγάλη αλιευτική δραστηριότητα και ενδέχεται να υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιολάντα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο διαρροής προπανίου στο εργοστάσιο
- Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν «με πρωτοφανές πλήγμα» – Και λέει ότι «θα αποτρέψει ίδρυση παλαιστινιακού κράτους»
- To Ιράν δημοσιεύει βίντεο επίδειξης δύναμης την ώρα που drone πετάει πάνω από το αεροπλανοφόρο
- Παρί – Ρεάλ Μαδρίτης 98-92: Έκαναν την έκπληξη οι Γάλλοι – Η βαθμολογία της Euroleague
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 28.01.2026]
- Διπλό στη Βρέμη για τη Χόφενχαϊμ (2-0), χωρίς νικητή το Ζανκτ Πάουλι – Λειψία (1-1)

