
Να μη συμβάλει στην κλιμάκωση της έντασης με τη Γεωργία καλεί τη Ρωσία η Ράις
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης στις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νοτίου Οσετίας, αντί να συμβάλλει στην κλιμάκωση της έντασης με τη Γεωργία. Προειδοποίηση και προς το Ιράν.
91
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κάλεσε την Πέμπτη τη Ρωσία να βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης στις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νοτίου Οσετίας, αντί να συμβάλλει στην κλιμάκωση της έντασης με τη Γεωργία. Προειδοποίηση και προς το Ιράν.
«Είναι ανάγκη η Ρωσία να συμμετάσχει στην επίλυση του προβλήματος και όχι στη διατήρησή του. Το είπα δημόσια στους Ρώσους, το είπα και κατ ιδίαν. Η βία πρέπει να σταματήσει. Είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να απορρίψουν τη βία ως μέσον. Πρέπει να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση» δήλωσε η Κοντολίζα Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα, μετά από συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι θα επιδιώξει τη διεξαγωγή συνομιλιών σε υψηλότερο επίπεδο για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.
Η Κ.Ράις απέστειλε επίσης προειδοποίηση προς την Τεχεράνη. «Στέλνουμε ένα μήνυμα στο Ιράν ότι θα υπερασπισθούμε τα αμερικανικά συμφέροντα και […] τα συμφέροντα των συμμάχων μας» είπε.
«Παίρνουμε πολύ, πολύ σοβαρά την υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους συμμάχους μας να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι αυτό» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστημονική παρέμβαση στον Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
