30

Η βρετανική Αστυνομία συνέλαβε έναν νεαρό στο πλαίσιο της έρευνας για την άγρια  δολοφονία των δύο Γάλλων φοιτητών, Λοράν Μπονομό και Γκαμπριέλ Φερέ, την Κυριακή στο Λονδίνο.

Πρόκειται για έναν 21χρονο για τον οποίο οι Αρχές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία.

Είναι η πρώτη σύλληψη μετά τη δολοφονία των δύο φοιτητών, οι οποίοι υπέκυψαν ύστερα από πολλαπλά και εκτεταμένα τραύματα με μαχαίρι, στο κεφάλι, το λαιμό, τον θώρακα και την πλάτη.

Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία κυρίως όσον αφορά ένα λευκό άνδρα, ο οποίος εθεάθη να βγαίνει από το διαμέρισμα των θυμάτων το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Κάντερ, οι αστυνομικοί έχουν να κάνουν με μια μπερδεμένη και δύσκολη υπόθεση δολοφονίας.

Όπως έγραψε στους Times, «η αγριότητα των φόνων δεν είναι χαρακτηριστική πεπειραμένων δολοφόνων που θέλουν να φύγουν όσο πιο μακριά μπορούν. Δείχνει περισσότερο ένα μπερδεμένο μείγμα συνήθους εγκληματικότητας και θυμού».

Οι δυο Γάλλοι φοιτητές που σπούδαζαν στο Imperial College στο Λονδίνο βρήκαν φριχτό θάνατο, όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στο κεφάλι, το λαιμό και το στήθος. Συνολικά δέχθηκαν 240 μαχαιριές.

Αμέσως μετά την επίθεση ο δράστης έκαψε τους άτυχους φοιτητές. Ο ιατροδικαστής υποστήριξε πως αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που είδε τόσο βαριά και φριχτά τραύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ