
Παρ ολίγον συντρίμμια ανάγλυφο της ιταλικής Αναγέννησης σε μουσείο της Ν.Υόρκης
Ένα ανάγλυφο του 15ου αιώνα, που αναπαριστά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ λίγο έλειψε να συνθλιβεί στο πάτωμα του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, καθώς έφυγε από τα μεταλλικά στηρίγματα και έπεσε κάτω. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου δηλώνουν ότι η ζημιά μπορεί να αποκατασταθεί.
103
Ένα ανάγλυφο του 15ου αιώνα, που αναπαριστά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ λίγο έλειψε να συνθλιβεί στο πάτωμα του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, αλλά όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου μπορεί ν’ αποκατασταθεί.
Η έντονη γαλάζια-άσπρη τερακότα του γλύπτη Αντρέα Ντελα Ρόμπια (1435-1525) «αποκολλήθηκε από τα μεταλλικά στηρίγματα» κι έπεσε στο πέτρινο πάτωμα νωρίς το πρωί της Τρίτης, τονίζει το Μουσείο στην ιστοσελίδα του.
«Η προκαταρκτική εξέταση έδειξε πως το ανάγλυφο δεν υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές και μπορεί να επιδιορθωθεί και να παρουσιασθεί στο κοινό», προσθέτει το Μουσείο, που τόνισε πως το γεγονός στάθηκε η αφορμή, «για να διαταχθεί επανέλεγχος» όλων των στηρίξεων των έργων.
Το ανάγλυφο σε σχήμα μισοφέγγαρου, διαστάσεων 159Χ89 εκατ. βρισκόταν κρεμασμένο στη θέση του από το 1996, πάνω από το υπέρθυρο στην αίθουσα γλυπτικής και διακοσμητικών τεχνών.
Αναπαριστά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ φέροντα πανοπλία και κραδαίνοντα ρομφαία στο ένα χέρι και τη ζυγαριά της δικαιοσύνης στο άλλο. Η κατασκευή του ήταν παραγγελία για την εκκλησία Σαν Μικέλε Αρκάντζελο στη Φαέντσα, μικρή πόλη ανάμεσα στη Μπολόνια και τη Ραβένα.
Το ανάγλυφο αυτό αγοράσθηκε από συλλέκτες μετά την κατεδάφιση της εκκλησίας, το 1798, και στην κατοχή του «Μετ» περιήλθε στη διάρκεια της δεκαετίας του 60.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Το εμπόριο αναζητά μια «ανάσα» σε ένα δύσκολο καλοκαίρι – Το στοίχημα του τουρισμού και οι online αγορές
- Super League: Η βαθμολογία για τις θέσεις 5-8 – Τι ισχύει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο (pic)
- Κεφαλονιά: Εμπλέκονται και άλλα άτομα, υποστηρίζει η οικογένεια της 19χρονης – «Δεν έπαιρνε ναρκωτικά» λένε φίλοι
- Μακάριος Λαζαρίδης: Το παρασκήνιο της παραίτησης
- Κεφαλονιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου της Μυρτούς – Οι καταγγελίες για τα κενά στο νοσοκομείο
- Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-3: Σπουδαίο «διπλό» για τα «Λιοντάρια» στο Αγρίνιο





