103

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΒΕΕ μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά για το έλλειμματου ΟΑΕΕ.

«Η υπουργός», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΒΕΕ, «δεσμεύθηκε μόνο να απαντήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου για την ανάληψη του χρέους προς το ΙΚΑ (300 εκ. ευρώ) που καλείται να πληρώσει ο ΟΑΕΕ».

Η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίζει άκαρπη τη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση «η κ. Πετραλιά δεν δεσμεύθηκε για την θεσμοθέτηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ που θα εξασφάλιζε την βιωσιμότητά του, για την μη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ασφαλιστικού Οργανισμού, για την μη μείωση των συντάξεων, για την αποτροπή μελλοντικής υπέρμετρης αύξησης των εισφορών, για την άρση των αδικιών που προκύπτουν από την διαδοχική ασφάλιση και για την βελτίωση των όρων συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους».

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων μέσα στον Ιούλιο.

Επίσης, θα διοργανώσει συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις όλων των μορφών σε όλες τις πόλεις – πρωτεύουσες των Νομών, με αφετηρία την Αθήνα, μέσα στον Ιούλιο.

Επιπλέον θα προχωρήσει σε έκδοση πληροφοριακού υλικού και αφισοκολλήσεις σε όλη την Ελλάδα, σε ευρεία ενημέρωση των μικρομεσαίων και σε κινητοποίηση όλων των σωματείων και των ομοσπονδιών βιοτεχνών – εμπόρων – επαγγελματιών και επιμελητηρίων. Επίσης θα επιδιώξει σταθερή συνεργασία με ΕΣΕΕ και ΚΕΕ.

Τέλος, προγραμματίζεται κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, με παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ