Νεό περιστατικό απώλειας κρατικών πληροφοριών από τη βρετανική κυβέρνηση
Προσωπικός υπολογιστής που περιείχε έγγραφα με ευαίσθητες αλλά όχι απόρρητες πληροφορίες σχετικά με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες κλάπηκε το Σάββατο από γραφείο Βρετανίδας υπουργού, όπως αποκαλύπτει το BBC. Είναι το τρίτο περιστατικό απώλειας δεδομένων μέσα σε μία εβδομάδα.
95
Προσωπικός υπολογιστής που περιείχε έγγραφα με «ευαίσθητες πληροφορίες» σχετικά με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες κλάπηκε το Σάββατο από γραφείο Βρετανίδας υπουργού.
Όπως μεταδίδει το BBC, άγνωστοι μπήκαν το Σάββατο στο γραφείο της υπουργού Τοπικών Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χέιζελ Μπλιάρς στην εκλογική περιφέρεια της στο Σάλφορντ, και άρπαξαν μόνο τον υπολογιστή της που περιείχε εμπιστευτικά αλλά όχι άκρως απόρρητα δεδομένα.
Για λόγους ασφάλειας τα δεδομένα, αναφέρει το BBC, δεν θα έπρεπε να είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή. Αφορούσαν αναφορές του υπουργείου για την στεγαστική πολιτική.
Ο συναγερμός λειτούργησε αλλά το προσωπικό ασφάλειας έφτασε αφού έφυγαν οι δράστες
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την κλοπή. Το περιστατικό ερευνά και η αστυνομία του Μάντσεστερ.
Είναι το τρίτο σοβαρό περιστατικό απώλειας δεδομένων της βρετανικής κυβέρνησης μέσα σε μία εβδομάδα. Πριν από λίγες ημέρες στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών -αργότερα τέθηκε σε διαθεσιμότητα- ξέχασε σε τρένο φάκελο με απόρρητα έγγραφα, τον οποίο βρήκε πολίτης και παρέδωσε στο BBC. Αλλος φάκελος με απόρρητα έγγραφα βρέθηκε και αυτός ξεχασμένος σε τρένο.
Τα περιστατικά αυτά και κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης που καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι αδυνατεί να διαφυλάξει τα κρατικά μυστικά, η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν θα επανεξετάσει τις διαδικασίες ασφαλείας που αφορούν τα εμπιστευτικά δεδομένα.
Το Δεκέμβριο, τα προσωπικά δεδομένα 25 εκατομμυρίων Βρετανών χαθηκαν κατά τη μεταφορά ενός σκληρού δίσκου από μία κρατική υπηρεσία σε άλλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Λιώνεις» στη γυμναστική αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα: Τι φταίει;
- Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα, διπλή επιδείνωση Πέμπτη και Σάββατο – Προσοχή και στην Αττική
- «Φρενίτιδα» BTS: Η Κλαούντια Σέινμπαουμ ζήτησε επισήμως από τη Νότια Κορέα περισσότερες συναυλίες στο Μεξικό
- Πες «όχι», σου κάνει καλό
- Διαθήκες: Τα 11 κλειδιά της ψηφιακής πλατφόρμας για τη δημοσίευση
- Βιολάντα: Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης και δύο στελέχη του εργοστασίου – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια


