103

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ιαπωνία. Αλλα τρία άτομα βρέθηκαν νεκρά την Κυριακή κάτω από τα ερείπια πανδοχείου σε θέρετρο θερμών πηγών όπου σημειώθηκε τεράστια κατολίσθηση, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Οι τρεις είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκαν στα ερείπια του διώροφου πανδοχείου, ο πρώτος όροφος του οποίου κατέρρευσε όταν σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός.

Ομάδες διάσωσης προσπαθούν σκάβοντας να απεγκλωβίσουν τους υπόλοιπους τέσσερις, οι οποίοι πιστεύεται ότι βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Με τον μέχρι τώρα απολογισμό οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα και οι τραυματίες πάνω από 200, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται εν εξελίξει.

Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να διαρρέει νερό από φράγμα στην πληγείσα περιοχή της βόρειας Ιαπωνίας, αναγκάζοντας τους διασώστες να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να ανασύρουν έναν άνδρα παγιδευμένο ύστερα από κατολίσθηση, σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κοντά στο φράγμα βρίσκονται 30 σπίτια. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές δεν έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της γειτονικής πόλης Κουριχάρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ