
Εγκαινιάστηκε από τον Κ.Παπούλια η έκθεση για την ιστορία του δημοτικού τραγουδιού
Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η έκθεση «Δημοτικά τραγούδια-Ιστορία-Παράδοση-Ταυτότητα», παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Στόχος της έκθεσης είναι να έρθει το δημοτικό τραγούδι και στις πόλεις», τόνισε ο Δ.Σιούφας.
103
Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η έκθεση «Δημοτικά τραγούδια-Ιστορία-Παράδοση-Ταυτότητα», παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Στόχος της έκθεσης είναι να έρθει το δημοτικό τραγούδι και στις πόλεις», τόνισε ο Δ.Σιούφας.
Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι τα δημοτικά τραγούδια εκφράζουν τα πάθη και δίνουν μορφή στα όνειρα των ανθρώπων.
Τόνισε, επίσης, ότι τα δημοτικά τραγούδια έγιναν αντικείμενο θαυμασμού και μελέτης, επισημαίνοντας ότι το ίδρυμα με τη διοργάνωση της έκθεσης αναδεικνύει τον τρόπο που αυτά πλαισιώνουν τα έθιμα του ελληνικού λαού.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι στόχος της έκθεσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στο πλατύ κοινό να φέρει το δημοτικό τραγούδι και στις πόλεις, καθώς-όπως τόνισε-αυτό εκφράζει την ψυχή των Ελλήνων.
Μετά την τέλεση των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός καθώς και όλοι οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση υπό τους ήχους του κλαρίνου του Πέτρου-Λουκά Χαλκιά.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο υφυπουργός Γεωργίας Κώστας Κιλτίδης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Γείτονας και Μαρία Δαμανάκη, η τραγουδίστρια των δημοτικών τραγουδιών Δόμνα Σαμίου και ο παραγωγός και παρουσιαστής λαογραφικών εκπομπών Παναγιώτης Μυλωνάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντετοκούνμπο: «Προτιμώ το Μαϊάμι από το Λος Άντζελες»
- Goop Kitchen: Το νέο γαστρονομικό βήμα της Γκουίνεθ Πάλτροου στο Μανχάταν
- Ποντάροντας στον πόλεμο στο Ιράν: Πάνω από 1 δισ. δολάρια σε στοιχήματα που έγιναν με… ύποπτα καλό timing
- Επιθετικός σκύλος: Μια κραυγή για βοήθεια που οφείλουμε να ερμηνεύσουμε σωστά
- Ακροβατώντας μεταξύ Τραμπ και πολιτικής φθοράς – Η Τζόρτζια Μελόνι με την πλάτη στον τοίχο
- Κεφαλονιά: Έρευνα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – Τα κρίσιμα 24ωρα πριν τον θάνατο της 19χρονης





