Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για φορτηγό με ραδιενεργό υλικό από την ΠΓΔΜ
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος τελωνειακών, που φέρονται να επέτρεψαν να περάσει στην Ελλάδα από την ΠΓΔΜ, φορτηγό που μετέφερε σίδερα με ραδιενεργό υλικό, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης.
103
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος των υπαλλήλων του Τελωνείου Ευζώνων, που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής φέρονται να άφησαν να περάσει στην Ελλάδα από την ΠΓΔΜ, φορτηγό το οποίο μετέφερε σίδερα με ραδιενεργό υλικό, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης.
Η διενέργεια της έρευνας θα γίνει από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, Ειρήνη Χρυσογιάννη. Ήδη για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, το φορτηγό, κατά την είσοδό του στην Ελλάδα, πέρασε από έλεγχο για ενδεχόμενη ύπαρξη ραδιενεργού υλικού. Αν και υπήρξε ένδειξη ειδικών μηχανημάτων για ποσότητα ραδιενέργειας, οι υπάλληλοι του τελωνείου δεν αξιολόγησαν σωστά το περιστατικό, επιτρέποντας στο όχημα -που έφερε πινακίδες της γείτονος χώρας- να περάσει στο ελληνικό έδαφος.
Ύστερα από ελέγχους του κλιμακίου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας επιβεβαιώθηκε ότι το φορτίο είχε ραδιενεργά υλικά. Από το επικίνδυνο φορτίο ελήφθη και δείγμα, που εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στον «Δημόκριτο».
Τελικά, το φορτηγό επέστρεψε στους Ευζώνους την ίδια μέρα, παρότι είχε φτάσει έως τη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ
- Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Τι αλλάζει στις συναλλαγές των επιχειρήσεων
- ΔΕΔΔΗΕ: Διευκρινίσεις για το έργο υπογειοποίησης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ
- Μπάγερν-Άουγκσμπουργκ 1-2: Ο Γιαννούλης… αιτία για την πρώτη ήττα των γηπεδούχων (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 2-0: «Επαγγελματική» νίκη για τους Πολίτες
