53

Μετά την προφυγή των δικηγορικών συλλόγων, και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κατέθεσε τη Δευτέρα προσφυγή στο ΣτΕ, κατά του ασφαλιστικού νόμου. Η προσφυγή των δικηγόρων θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΕ κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η πρόσκληση της υπουργού Απασχόλησης για την υποβολή υποψηφιοτήτων για επιλογή προέδρου στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) που συστάθηκε σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο 3655/2008.

Το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι η πρόσκληση της υπουργού Απασχόλησης για επιλογή προέδρου στο ΕΤΑΑ είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Γ.Παναγιωτόπουλος προσδιόρισε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Νοεμβρίου 2008, η αντίστοιχη αίτηση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καθώς και των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς που ζητάνε να ακυρωθεί η ίδια πρόσκληση της υπουργού Απασχόλησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ