«Κάθε παιχνίδι είναι τελικός» είπε ο Λεώνης για την πρόκριση στο Euro 2009
Για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2009, αλλά και γενικότερα τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ανδρών του βόλεϊ και την σταδιακή ανανέωσή της, μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέκος Λεώνης, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε. Ανακοινώθηκε η 12αδα για την αποστολή στο Βέλγιο ενόψει του Α’ γύρου του Δ’ προκριματικού ομίλου (23-25 Μαΐου).
88
Για την πρόκριση πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009, αλλά και γενικότερα τη νέα προσπάθεια της Εθνικής και την σταδιακή ανανέωσή της,μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέκος Λεώνης, σε Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.
Ο Μακεδόνας προπονητής ανακοίνωσε επίσημα και την 12αδα για την αποστολή του εθνικού συγκροτήματος στο Βέλγιο για τον Α’ γύρο του Δ’ προκριματικού ομίλου (23-25 Μαΐου).
«Κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν είμαστε σε θέση να υποτιμήσουμε κανέναν από τους τρεις αντιπάλους μας» τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος κάλεσε τους φιλάθλους να συμπαρασταθούν στην Εθνική και να γεμίσουν το κλειστό της Γλυφάδας στο δεύτερο γύρο.
«Η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά όλο το χειμώνα βρίσκονται μαζί, γεγονός που δείχνει πως είναι δουλεμένη ομάδα.
»Η Σουηδία στηρίζεται στην τριπλέτα που αποτελούν ο Νίλσον και οι Άντερσον, ενώ το Βέλγιο διαθέτει δυνατό σερβίς και στηρίζεται στον ενθουσιασμό. Έχει ακραίους με δυνατά χτυπήματα, αλλά με προβλήματα στην υποδοχή» πρόσθεσε ο Αλέκος Λεώνης, ο οποίος αναφέρθηκε και γενικότερα στην προσπάθεια που γίνεται.
«Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε δύο στόχους. Πρώτον, να δημιουργήσουμε καινούργια ομάδα και δεύτερον να κάνουμε επιτυχίες που τις έχει ανάγκες το ελληνικό βόλεϊ. Έχουν έρθει νέα πρόσωπα, ενώ μετέπειτα υπάρχει και η Euroleague και θα έρθουν και άλλα.
»Θέλουμε να φτιάξουμε καλή Εθνική ομάδα και ήδη, τα πρώτα μηνύματα από τα φιλικά είναι ενθαρρυντικά. Είχαμε κάποια προβλήματα, με τραυματισμούς (Λάππας-Κουρνέτας), αλλά και λόγω της αγωνιστικής απραξίας μερικών παικτών».
Για το Ευρωπαϊκό Λιγκ: «Θα πάμε στη Σλοβακία με την ίδια ομάδα, ενώ στη συνέχεια θα δοκιμαστούν νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς. Είναι ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες».
Για τις επιλογές του: «Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να κάνει τη διαφορά. Αν υπάρχει να μας τον υποδείξουν και να μας βοηθήσει»
Για Γκόρτσανιουκ-Τζούριτς: «Έχουν βελτιωθεί και οι δύο, κυρίως στον τρόπο σκέψης. Μπορούν να παίξουν καλό βόλεϊ».
Για τις υποδομές: «Κάναμε περιοδεία όλο τον χειμώνα. Βρήκαμε γύρω στα 25 παιδιά, τα οποία μαζέψαμε στο Λουτράκι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι αγύμναστα. Τον επόμενο χειμώνα θα τα συγκεντρώνουμε 3 φορές την εβδομάδα στην Παιανία, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελεί πρόβλημα για τις ομάδες, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση».
Η δωδεκάδα για το Βέλγιο: Νίκος Σμαραγδής, Αντρέι Κράβαρικ, Ευγένιος Γκόρτσανιουκ, Γιώργος Στεφάνου, Ανδρέας Ανδρεάδης, Ηλίας Λάππας, Βασίλης Κουρνέτας, Νίκος Ρουμελιώτης, Δημήτρης Τζούριτς, Θεόκλητος Καρυπίδης, Κωνσταντίνος Προύσαλης, Απόστολος Αρμενάκης. Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί την Τετάρτη (21/5) κι εκτός έμειναν οι Στέλιος Νικηφορίδης, Σωτήρης Τσέργας, Αχιλλέας Παπαδημητρίου και Σωτήρης Πανταλέων.
Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Θανάσης Μπελιγράτης, δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία και υλοποίηση του στόχου που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009, Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά μαζί με τον προπονητή θα κάνουν τόσο στο Βέλγιο όσο και στη Γλυφάδα ό,τι περνάει από το χέρι τους. Αύριο, μαζί με τον Περικλή Μπακοδήμο θα ταξιδέψουμε στο Λουξεμβούργο, όπου θα παρουσιάσουμε μαζί με τους παράγοντες της Ομοσπονδίας της Βουλγαρίας την κοινή υποψηφιότητα για το Euro 2009 στην εκτελεστική επιτροπής της CEV».
Ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων, Μανώλης Παπαδάκης συμπλήρωσε: «Θέλουμε και χρειαζόμαστε την πρόκριση για το καλό του ελληνικού βόλεϊ, ώστε να οδηγηθούμε στο Euro 2011 κάτω από διαφορετικές συνθήκες».Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση