Αναστέλλει ο ΟΗΕ την διανομή τροφίμων στο Γάζα λόγω έλλειψης καυσίμων
Ο ΟΗΕ αποφάσισε να αναστείλει από την Δευτέρα τη διανομή βοήθειας σε τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης καυσίμων, ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος του Οργανισμού. Το ισραηλινό εμπάργκο στα καύσιμα είχε αρχίσει στις αρχές Απρίλιου σαν άσκηση πίεσης κατά της Χαμάς.
95
Ο ΟΗΕ αποφάσισε να αναστείλει από την Δευτέρα τη διανομή βοήθειας σε τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης καυσίμων, ανέφερε εκπρόσωπος του Οργανισμού.
«Εξαντλήσαμε τα αποθέματά μας σε καύσιμα και είμαστε επομένως αναγκασμένοι να σταματήσουμε από αύριο (Δευτέρα) το πρωί τις διανομές τροφίμων σε 1,5 εκατομμύριο κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Κρις Γκιούνες, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).
Το Ισραήλ έχει διακόψει την παροχή καυσίμων στην Λωρίδα της Γάζας για τα οχήματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά από την παλαιστινιακή επίθεση στις 9 Απριλίου εναντίον του σταθμού διακίνησης καυσίμων του Νάχαλ Οζ, στη μεθόριο με το Ισραήλ οπότε και είχαν σκοτωθεί δύο Ισραηλινοί φρουροί. Πάντως, το Ισραήλ επέτρεψε τη μεταφορά καυσίμων στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας, έπειτα από προειδοποιήσεις Παλαιστινίων, για να μην μείνουν στο σκοτάδι μεγάλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Σκοπός του εμπάργκο καυσίμων ήταν η άσκηση πίεσης στα μέλη της Χαμάς για να διακόψουν τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του νότιου Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, οι τιμές στην μαύρη αγορά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Η παρατεμένη έλλειψη στη Γάζα έχει οδηγήσει τη Χαμάς, όπως μεταδίδει το Associated Press, να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα της αστυνομικής της δύναμης για την δωρεάν μεταφορά των Παλαιστινίων. Η Χαμάς, αναφέρουν αναλυτές, φαίνεται ότι στο διάστημα του αποκλεισμού διατηρούσε τα δικά της αποθέματα σε καύσιμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ – Μύκονος Betsson
- Νέο κλειστό προπονητήριο στη Νέα Ερυθραία
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: Πολύμηνη διαρροή προπανίου στο εργοστάσιο «Βιολάντα» – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής
- Συγκίνηση στην Τούμπα: Κρεμάστηκαν στη μπουτίκ οκτώ φανέλες για τους αδικοχαμένους οπαδούς (vid, pics)
- Τροχαίο με τους οπαδούς ΠΑΟΚ στην Ρουμανία: Μπορεί να ευθύνεται το lane assistance για το δυστύχημα;
- Ανδρουλάκης: Είστε πολιτικοί απατεώνες, κύριοι της κυβέρνησης – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης άμεσα