91

Ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε «εξοργισμένος» και «θλιμμένος» από τα πρόσφατα σχόλια του αιδεσιμώτατου Ράιτ, πρώην πάστορά του, λέγοντας ότι εξαιτίας αυτών οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών έχουν αλλάξει. Εν τω μεταξύ, νέα δημοσκόπηση δείχνει ισοδυναμία Κλίντον- Ομπάμα εν όψει των προκριματικών της Τρίτης στην Ιντιάνα.

Αν και μετά τα προκλητικά σχόλιά του για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρώην πάστορας του Μπάρακ Ομπάμα φάνηκε να διατηρεί ένα πιο χαμηλό προφίλ, κηρύγματα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν και πάλι αντιδράσεις.

Ο αιδεσιμώτατος Ράιτ δήλωσε ότι οι επιθέσεις εναντίον του αποτελούν επιθέσεις κατά της εκκλησίας των Αφρο-αμερικανών και ότι τα έξι χρόνια που υπηρέτησε στο στρατό αποτελούν απόδειξη του πατριωτισμού του.

«Είμαι εξοργισμένος με τα σχόλια που έγιναν και θλιμμένος από το θέαμα που είδαμε» δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι δηλώσεις είναι διασπαστικές και ζημιογόνες και ότι ικανοποιούν όσους «τρέφονται από το μίσος».

«Ο άνθρωπος που είδα χθες δεν είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πριν 20 χρόνια. Όποια σχέση είχα με τον αιδεσιμώτατο Ράιτ έχει αλλάξει ως αποτέλεσμα αυτού» είπε ο γερουσιαστής του Ιλινόι.

Εν τω μεταξύ, νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Howey- Gauge δείχνει ότι οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπ.Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, είναι πρακτικά ισοδύναμοι ενόψει των προκριματικών που θα διεξαχθούν την Τρίτη 6 Μαΐου στην Ιντιάνα.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόι συγκεντρώνει το 47% των ψήφων έναντι 45% της Κλίντον, αλλά το περιθώριο λάθους είναι συν/ πλην 4,1 μονάδες, κάτι που καθιστά τους δύο υποψηφίους πρακτικά ισοδύναμους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη στις 23 και 24 Απριλίου σε δείγμα 600 ατόμων, το 8% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ