
Για φοροδιαφυγή 114 εκατ. δολαρίων κατηγορείται ο πρόεδρος της Samsung
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για φοροδιαφυγή και παράβαση καθήκοντος θα βρεθεί ο πρόεδρος της Samsung Λι Κουν-Χι, έπειτα από τρίμηνη έρευνα για τις καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς στον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της Νοτίου Κορέας.
27
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για φοροδιαφυγή και παράβαση καθήκοντος θα βρεθεί ο πρόεδρος της Samsung Λι Κουν-Χι, έπειτα από τρίμηνη έρευνα για τις καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς στον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της Νοτίου Κορέας.
Σύμφωνα με το BBC, ο 66χρονος Λι κατηγορείται για φοροδιαφυγή 112,8 δισ. γουόν (114 εκατ. δολάρια) και για παράβαση καθήκοντος, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για ζημίες που εμφάνισε η Samsung όταν ο ίδιος βοηθούσε τον γιο του να αποκτήσει τον έλεγχο μονάδων του ομίλου.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλα εννέα στελέχη της εταιρείας.
Ο Λι είχε αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες.
Οι έρευνες, με επικεφαλής ανεξάρτητο σύμβουλο, ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου, μετά από ισχυρισμούς του πρώην κορυφαίου δικηγόρου της Samsung Κιμ Γιονγκ Τσουλ ότι η εταιρεία διέθεσε τουλάχιστον 20 εκατ. δολάρια για να δωροδοκήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αίρεται η ασυλία των 13 του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θύματα και απροστάτευτοι δηλώνουν οι εγκαλούμενοι που ζήτησαν την άρση
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Λαζαράκου: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ – H προειδοποίηση για crypto
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου


