27

Το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικής τράπεζας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως εξετάζει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις, στο πλαίσιο των σχεδίων του για ανάπτυξη του phone banking.

«Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου στον τραπεζικό κλάδο», ανέφερε ο κ. Σαουίρις σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Αν δεν βρούμε κάποια, θα έλθουμε σε συμφωνία με υπάρχουσα τράπεζα. Θα εισάγουμε το mobile banking έως τα τέλη του έτους», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος προέβη πέρυσι στην εξαγορά της Tellas μέσω της εταιρείας του Weather Investments.

Την πρόθεσή του για αγορά ελληνικής τράπεζας είχε εκφράσει ο κ. Σαουίρις και τον Φεβρουάριο, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Κάιρο, το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.

Ο κ. Σαουίριςείπε επίσης ότι ενώ η Ελλάδα είναι μια προσοδοφόρα χώρα για επενδύσεις, χρειάζεται να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να προωθήσει την εικόνα της προκειμένου να ενισχυθούν σημαντικά οι ξένες επενδύσεις.

«Κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει χρηματιστήριο. Η χώρα έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές μετά τους Ολυμπιακούς, αλλά χρειάζεται να διαφημίσει τις διαθέσιμες δυνατότητες» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ