Το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικής τράπεζας εξετάζει ο Ναγκίμπ Σαουίρις
Το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικής τράπεζας ανακοίνωσε την Πέμπτη, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, πως εξετάζει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις, στο πλαίσιο των σχεδίων του για ανάπτυξη του phone banking.
27
Το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικής τράπεζας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως εξετάζει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις, στο πλαίσιο των σχεδίων του για ανάπτυξη του phone banking.
«Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου στον τραπεζικό κλάδο», ανέφερε ο κ. Σαουίρις σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist.
«Αν δεν βρούμε κάποια, θα έλθουμε σε συμφωνία με υπάρχουσα τράπεζα. Θα εισάγουμε το mobile banking έως τα τέλη του έτους», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος προέβη πέρυσι στην εξαγορά της Tellas μέσω της εταιρείας του Weather Investments.
Την πρόθεσή του για αγορά ελληνικής τράπεζας είχε εκφράσει ο κ. Σαουίρις και τον Φεβρουάριο, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Κάιρο, το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του.
Ο κ. Σαουίριςείπε επίσης ότι ενώ η Ελλάδα είναι μια προσοδοφόρα χώρα για επενδύσεις, χρειάζεται να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να προωθήσει την εικόνα της προκειμένου να ενισχυθούν σημαντικά οι ξένες επενδύσεις.
«Κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει χρηματιστήριο. Η χώρα έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές μετά τους Ολυμπιακούς, αλλά χρειάζεται να διαφημίσει τις διαθέσιμες δυνατότητες» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
