Υστέρηση της ΕΕ έναντι ΗΠΑ και Ασίας προβλέπει ο διευθυντής του EIU
Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2% μέχρι το 2020 προέβλεψε για την ΕΕ ο διευθυντής του Economist Intelligence Unit για την περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Λάζα Κέκιτς, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist Στην Αθήνα.
37
Μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2% μέχρι το 2020 προέβλεψε για την ΕΕ ο διευθυντής του Economist Intelligence Unit για την περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Λάζα Κέκιτς, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist Στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την ύπαρξη κοινής εξωτερικής πολιτικής των «27» καθώς και για την επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας.
Ο κ. Κέκιτς προέβλεψε ακόμα ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υστερεί έναντι των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στην τεχνολογική πρόοδο, ενώ χαρακτήρισε σχετικά απίθανο να καταφέρει το ευρώ να αντικαταστήσει το δολάριο ως το βασικό παγκόσμιο νόμισμα.
Εκτίμησε, τέλος, ότι το μερίδιο τόσο της ευρωπαϊκής οικονομίας, όσο και της αμερικανικής, στο παγκόσμιο ΑΕΠ, θα μειωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας καθώς θα αυξηθεί αντίστοιχα το μερίδιο της Κίνας και της Ινδίας.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





