Αμετάβλητος στο 4,4% παρέμεινε ο πληθωρισμός το Μάρτιο
Ο πληθωρισμός το Μάριο παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,4%, σε ετήσια βάση, έναντι του Φεβρουαρίου, καθώς οι υψηλότερες τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών αντιστάθμισαν τη μείωση του κόστους ενέργειας.
28
Ο πληθωρισμός το Μάριο παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,4%, σε ετήσια βάση, έναντι του Φεβρουαρίου, καθώς οι υψηλότερες τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών αντιστάθμισαν τη μείωση του κόστους ενέργειας.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) η διαμόρφωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή το μήνα Μάρτιο 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2007, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:
-Κατά 6,1% της ομάδας διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά.
-Κατά 10,7% της ομάδας στέγαση.
-Κατά 4,6% της ομάδας εκπαίδευση.
-Κατά 4,5% της ομάδας ξενοδοχεία – καφέ – εστιατόρια.
-Κατά 4,1% της ομάδας μεταφορές.
Αυξήσεις σημείωσαν και όλοι οι υπόλοιποι δείκτες με εξαίρεση εκείνων των επικοινωνιών, λόγω μείωσης των τιμών κυρίως των υπηρεσιών της σταθερής τηλεφωνίας.
Σε ό,τι αφορά το δομικό πληθωρισμό, διαμορφώθηκε στο 3,6 το Μάρτιο. Εξάλλου, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 4,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 102-87: Άνετο μεσημέρι με νέα 100άρα στο ΣΕΦ
- Σεισμός 5,5 Ρίχτερ έπληξε την Κούβα
- ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Αυταπατάται αν νομίζει ότι η συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού
- Ουκρανία: Επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους
- Γιαννακόπουλος: «Να κάνεις την καλύτερη προσφορά για Χέιζ-Ντέιβις και να τρως Χ για άλλους λόγους»
- Παπανδρέου: «Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση ή επικοινωνία με τον Επστάιν» – Οργή για δημοσίευμα