
Συνεχίζεται η κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου
Συνεχίζεται τη Δευτέρα η κατάθεση του Χρ.Ζαχόπουλου στον 2ο ειδικό ανακριτή, για τα όσα συνέβησαν το κρίσιμο διάστημα έως την απόπειρα αυτοκτονίας του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κατάθεση του πρώην γγ του ΥΠΠΟ επιταχύνει τις εξελίξεις στην ανάκριση και σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κύκλου απολογιών.
28
Συνεχίζεται τη Δευτέρα η κατάθεση του Χρ.Ζαχόπουλου στον 2ο ειδικό ανακριτή Δ.Οικονόμου, για τα όσα συνέβησαν το κρίσιμο διάστημα προτού παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και αποφασίσει να πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον 4ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Καρνεάδου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η μαρτυρία του κ. Ζαχόπουλου επιταχύνει τις εξελίξεις στην ανάκριση και σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κύκλου απολογιών. Και αυτό διότι είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική τόσο για την 35χρονη, που αναμένει την απάντηση του ανακριτή επί του αιτήματός της για αποφυλάκιση, όσο και για δύο νομικούς οι οποίοι αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον κ. Οικονόμου μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του κ. Ζαχόπουλου.
Συνέντευξη Μ.Λιάπη
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρεται στην «επανίδρυση» του υπουργείου του. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο κ. Λιάπης αναφέρει ότι «αυτή για εμάς έχει κλείσει. Αυτή η μεγάλη κρίση ήταν όμως η ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τη στρατηγική μας. Και να προχωρήσουμε ταχύτερα στην επανίδρυση του υπουργείου».
Σε ερώτηση εάν είχε σκοπό εξαρχής να αλλάξει τον κ. Ζαχόπουλο, ο υπουργός Πολιτισμού απαντά: «Κάθε άλλο! Είχε ικανότητες και ήξερε το αντικείμενο. Του έλεγα μάλιστα χαριτολογώντας ότι ήταν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια την οποία εγώ χρειαζόμουν. Απλώς με τη λογική που έχω εγώ ως υπουργός -και την εφάρμοσα στο Μεταφορών- ο γενικός γραμματέας έχει απλώς την ευθύνη ενός τμήματος της πολιτικής υπό τον υπουργό. Δεν έχει τα πάντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Προμηθέας 72-65: Πρωταθλητές Εφήβων οι «ερυθρόλευκοι»!
- Φωτιά σε δασική έκταση στη Σκιάθο – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
- Εύβοια: Συνελήφθη 56χρονος για φωτιά στα Πλατάνα
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Προβάδισμα για την «Ένωση» (1-0) από αυτογκόλ (vid)
- Τζάστιν Μπίμπερ, Μπίλι Άιλις, SZA και Sexyy Red: Νοσταλγία στο κόκκινο στη σκηνή του Coachella
- Πανιώνιος – ΑΕΚ 57-71: Και πάλι 3η η «Ένωση», σε δύσκολη θέση για την παραμονή του ο Πανιώνιος (vid)
