
Αεροπορική επιδρομή στη Βασόρα δημιουργεί φόβους για ανάφλεξη της βίας
Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στο Ιράκ μετά τη -φαινομενική- λήξη των επιχειρήσεων της κυβέρνησης κατά του Στρατού του Μέχντι. Φόβους για ανάφλεξη της βίας προκαλεί αεροπορική επιδρομή στη Βασόρα, ενώ ο Αλ Σαντρ καλεί να κατέβουν στους δρόμους ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις 9 Απριλίου.
91
Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στη Βασόρα μετά τη -φαινομενική- λήξη των επιχειρήσεων της κυβέρνησης κατά του Στρατού του Μέχντι. Φόβους για ανάφλεξη της βίας προκαλεί αεροπορική επιδρομή στη Βασόρα, ενώ ο Αλ Σαντρ καλεί να κατέβουν στους δρόμους ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις 9 Απριλίου.
Ιρακινές και δυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στη Βασόρα. Ο στρατός των ΗΠΑ λέει ότι στην επίθεση σκοτώθηκε ένας ένοπλος, αλλά η ιρακινή αστυνομία στη Βασόρα υποστηρίζει ότι έχασαν τη ζωή τους έξι πολίτες, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι «δυνάμεις συνασπισμού» -δεν διευκρίνισε εάν πρόκειται για αμερικανικές ή βρετανικές δυνάμεις- εξαπέλυσαν επίθεση στη Βασόρα, καταστρέφοντας ένα σπίτι στο προπύργιο σιιτών στο Κουίμπλα, όπου σημειώθηκαν πολλές από τις συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών, και σκοτώνοντας έναν ένοπλο.
Ωστόσο παρά τις αναφορές της αστυνομίας στην περιοχή για έξι νεκρούς, ο στρατός των ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν έχει πληροφορίες για θανάτους αμάχων.
Καλεί σε πορεία
Εν τω μεταξύ, ο σιίτης κληρικός Μοκτάντα Αλ Σαντρ κάλεσε τους Ιρακινούς να κατέβουν στους δρόμους. Ζήτησε να πραγματοποιηθεί πορεία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου της κατοχής της χώρας από τα αμερικανικά στρατεύματα, στις 9 Απριλίου.
Ο Αλ Σαντρ κληρικός κάλεσε όλους τους Ιρακινούς να πάρουν μέρος στην πορεία, η οποία θα έχει αφετηρία την πόλη Νατζάφ.
«Η έκκληση απευθύνεται στους σουνίτες, σιίτες, Κούρδους και Αραβες του Ιράκ», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Σαντρ στη Νατζάφ.
«Είναι καιρός να εκφράσετε την απόρριψή σας στις άδικες δυνάμεις κατοχής και
να υψώσετε τη φωνή σας απέναντί τους» τονίζει η ανακοίνωση.
Σε μια άλλη εξέλιξη, επτά Ιρακινοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή.
Ο καμικάζι έριξε το παγιδευμένο αυτοκίνητο σε οδόφραγμα του ιρακινού στρατού στην περιοχή Αντάγια, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μοσούλης. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 12, οι περισσότεροι στρατιώτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Champions League: Νωρίς άνοιξε το σκορ η Παρί κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
- Το FBI προειδοποιεί: Βάλτε στοπ στις εφαρμογές που παρακολουθούν το iPhone ή το Android σας
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ το ζευγάρι των τελικών στη Volley League Γυναικών (vid)
- Πλούτος χωρίς κόπο: «Η Νίκολα Πελτζ εξασφάλισε τον Μπρούκλιν Μπέκαμ για μια ζωή»
- Σοκάρει το βίντεο με την επίθεση τριών ληστών σε 65χρονο έξω από το σπίτι του – Δραπέτες φυλακών οι τρεις κακοποιοί
- ΕΕΕ: Ηχηρή παρέμβαση στη «γαλάζια» προσπάθεια σπίλωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας

