Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών, με αφορμή την υποβάθμιση των επενδυτικών συστάσεων για τραπεζικές μετοχές και τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών, με αφορμή την υποβάθμιση των επενδυτικών συστάσεων για τραπεζικές μετοχές και τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,45% στις 3.780,96 μονάδες.
«Η κρίση των ΗΠΑ έχει, ξεκάθαρα, πλησιάσει την Ευρώπη. Η ζήτηση επιβραδύνεται και η άντληση κεφαλαίων γίνεται ακριβότερη. Αυτό θα φανεί στα εταιρικά αποτελέσματα» είπε στο Bloomberg αναλυτής της Nordkapp Inversiones SV στη Μαδρίτη.
Την πτώση οδηγούν οι τραπεζικές μετοχές, με αφορμή τη σύσταση «πώλησης» των μετοχών της Lloyds TSB Group από την Goldman Sachs.
Απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι UBS (-4,3%), Barclays (-2,7%), Royal Bank of Scotland (-2,8%) και HSBC (-1,6%).
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 5.896,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,07% στις 4.908,45 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,54% στις 6.741,15 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,52% στις 13.389,90 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
- Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]
- H Κομισιόν θέλει την Ουκρανία μέλος της ΕΕ χωρίς πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ειρήνης
