Ζητά εκδίκηση για τον θάνατο στελέχους της η Αλ Κάιντα
Βίντεο με τον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι δημοσιεύτηκε την Τετάρτη σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες όπου εμφανίζεται να ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του Αμπού Λαΐθ αλ-Λιμπί, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης που σκοτώθηκε τον Ιανουάριο στο Πακιστάν.
95
Βίντεο με τον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι δημοσιεύτηκε την Τετάρτη σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
Ο Ζαουάχρι εμφανίζεται να ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του Αμπού Λαΐθ αλ-Λιμπί, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις πληροφορίες των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας, και στενός συνεργάτης του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.
«Κανένας αρχηγός μας δεν πέθανε από φυσικό θάνατο», τονίζει ο Ζαουάχρι στο διάρκειας 10 λεπτών βίντεο που χαρακτηρίζει ακόμη τον αλ-Λαΐθ «ιππότη» και «μάρτυρα».
Η ιστοσελίδα προαναγγέλλει και συνέντευξη του Ζαουάχρι που, πιθανόν, θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.
Δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν το βίντεο – το πρώτο για το 2008- είναι αυθεντικό ή όχι. Το 2007 είχαν δημοσιευτεί 15 βιντεοσκοπημένα μηνύματα με τον Ζαουάχρι.
Ο αλ-Λιμπί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο σε επίθεση μέσα στο έδαφος του Πακιστάν την οποία διεξήγαγαν κατά πάσα πιθανότητα αμερικανικές δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Συνελήφθη 28χρονος για επίθεση σε ζευγάρι που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ στη Σταδίου
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Σπουδαίο παιχνίδι στο ΣΕΦ με… φόντο την τετράδα
- Πόσο πωλείται η χρυσή λίρα – Νέο ρεκόρ τιμής
- Ιράν: Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ νέο χτύπημα; – Τι δείχνουν φωτογραφίες για τις κινήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων
- Πιερρακάκης: Συνάντηση του υπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ
- Καραπαπάς: «Μία συγκλονιστική πρόκριση, αφιερωμένη στον Μαρινάκη και τον λαό μας» (pic)


