95

Βρετανικό δικαστήριο έκρινε την Πέμπτη ένοχο για την δολοφονία πέντε εκδιδομένων γυναικών άνδρα, γνωστό και σαν «δολοφόνο του Ίπσουιτς». Του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς «συστηματικά επέλεγε και δολοφονούσε» τις γυναίκες. Ο Στίβεν Ράιτ, 49 ετών, πρώην οδηγός φορτηγού και φροντιστής πλοίου, αν και παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τέσσερις από τις πέντε γυναίκες, αρνήθηκε ότι τις δολοφόνησε.

Η αστυνομία των εντόπισε από δείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε στα θύματα. Όταν είχε καταδικαστεί για κλοπή χρημάτων από το ξενοδοχείο που εργάζονταν το 2001 οι Αρχές πήραν δείγμα του DNA του Ράιτ, το οποίο χρησιμοποίησαν για τον συνδέσουν με την υπόθεση των γυναικών.

Τα πτώματα των γυναικών, ηλικίας 19 με 29 ετών, είχαν βρεθεί στην περιοχή του Ίπσουιτς, στη νοτιοανατολική Βρετανία, στο τέλος του 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ