Η μαντίλα είναι μέρος της παράδοσης, δηλώνει ο Ορχάν Παμούκ
Υπερασπίζεται τη χρήση της μαντίλας ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ ενώ δηλώνει ότι πρόκειται για μέρος της παράδοσης που ακολουθούν γυνάικες όλων των κοινωνικών στρωμάτων στην Τουρκία και όχι φονταμεταλιστική εκδήλωση.
95
Υπερασπίζεται τη χρήση της μαντίλας ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, σε παρέμβαση του για το ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τόνισε ότι η μαντίλα «δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο του φονταμενταλισμού».
Ο βραβευμένος συγγραφέας υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα της μαντίλας «είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα» και δεν μπορεί να επιλυθεί με άνωθεν επιβαλλόμενες λύσεις επισημαίνοντας ότι υπάρχουν γυναίκες που φορούν μαντίλα σε κάθε στρώμα της τουρκικής κοινωνίας.
«Το ιδανικό είναι να σέβεσαι τις διαφορετικές συμπεριφορές, να προσεγγίζεις με μετριοπάθεια τα προβλήματα και να προσπαθείς να αντιλαμβάνεσαι τόσο τα προβλήματα όσο και τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ορχάν Παμούκ.
Μόλις την Πέμπτη, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με ψήφους 397 υπέρ και μόλις 112 κατά τη χρήση της μαντίλας στα πανεπιστήμια. Την πρόταση είχαν καταθέσει το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και το εθνικιστικό των Γκρίζων Λύκων (MHP).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
- ΠΑΣΟΚ: Η «βάσανος» της διεύρυνσης, η «μεταγραφολογία» και οι εσωκομματικές γκρίνιες
- Οδοντωτός: Βράχος έπεσε στη γραμμή και χτύπησε συρμό του
- Κρήτη: Υψηλά επίπεδα αφρικανικής σκόνης λόγω νότιων ανέμων – Συστάσεις προς τους πολίτες
- Κακοκαιρία Kristin: Προβλήματα και ακυρώσεις σε δρομολόγια πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων
