91

Ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος έπεισε γνωστές Ελληνίδες να ποζάρουν μπροστά από το φακό του γυμνές. Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται σε έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 18 Φεβρουαρίου, ενώ κυκλοφορεί και σε λεύκωμα.

Χαμογελαστές ή θλιμμένες, ακίνητες ή γεμάτες δράση, νέες ή λίγο μεγαλύτερες, οι 53 γυναίκες σε άσπρο και μαύρο που φωτογραφίζει ο Τάκης Διαμαντόπουλος προέρχονται από διάφορους χώρους της τέχνης: το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, τη μόδα.

Τα πορτραίτα του Διαμαντόπουλου αποπνέουν μια καθαρότητα και μια αλήθεια: αυτή που κάθε μία από τις γυναίκες αυτές διαλέγει να αποκαλύψει μπροστά στον φακό του φωτογράφου.

Οι φωτογραφίες του Τ.Διαμαντόπουλου διακρίνονται από εντυπωσιακή λιτότητα και ταυτόχρονα τρομερή ζωντάνια. Δουλεύει με το φως και την αντίθεση άσπρου – μαύρου για να δώσει κίνηση, φόρμα και έκφραση, αποτυπώνοντας πάνω στο χαρτί την προσωπικότητα και το συναίσθημα των μοντέλων του, κάνοντας έναν προσωπικό διάλογο μαζί τους.

Ανάμεσα στις γυναίκες που φωτογράφησε ο Τ.Διαμαντόπουλος είναι οι: Ναταλία Δραγούμη, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Ναυπλιώτου, Λυδία Κονιόρδου, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Διώνη Κουρτάκη, Βίκυ Βολιώτη.

Ο ίδιος -41 χρόνια φωτογράφος- δηλώνει ότι οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την προσωπικότητα των γυναικών. Οι απλότητα των μορφών το αποδεικνύουν.

Τα πορτραίτα θα εκτεθούν στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 18 Φεβρουαρίου, ενώ θα κυκλοφορήσουν και σε λεύκωμα που θα έχει τον τίτλο «Λευκό Βιβλίο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο