
Την τιμωρία των αξιωματικών που στρατολογούσαν παιδιά αποφάσισε η χούντα της Μιανμάρ
Την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους των Ένοπλων Δυνάμεων που στρατολογούσαν ανήλικους αποφάσισαν οι ηγέτες της Μιανμάρ. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο στη χώρα, για το οποίο έχουν ήδη κάνει αναφορές η Human Rights Watch, αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.
98
Την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους των ΕΔ που στρατολογούσαν παιδιά αποφάσισαν οι ηγέτες της Μιανμάρ. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο λόγω της έλλειψης ενηλίκων, αλλά και του πλήθους των εθνοτικών συγκρούσεων στις οποίες έχει εμπλακεί η πρώην Βιρμανία.
Σύμφωνα με αξιωματούχο, τα τελευταία πέντε χρόνια 792 παιδιά επέστρεψαν στους γονείς και τις οικογένειές τους.
Όπως επισημαίνει το BBC δεν είναι η πρώτη φορά που οι οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων τοποθετούνται κατά της Βιρμανίας για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 70 χιλιάδες παιδιά έχουν στρατολογηθεί στη χώρα και για το θέμα αυτό τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη χούντα της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρόμπεν προειδοποιεί την Μπάγερν – «Μην ξεχνάτε, αντίπαλος είναι η Ρεάλ»
- Το συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την προσθαλάσσωση της αποστολής Artemis II
- Όλοι οι πόλεμοι έχουν έναν ηττημένο – Στο Ιράν θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ
- Συναγερμός στις κυβερνήσεις – To νέο μοντέλο της Anthropic απειλεί τις τράπεζες με «καταστροφή»
- Τριγμοί στην κυβέρνηση για την υπόθεση Λαζαρίδη – Τίτλοι τέλους στην… γαλάζια «Αριστεία»
- Μαρόκο: Το Ραμπάτ Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου UNESCO 2026


