Οι δημοσιογράφοι του Reuters απειλούν με απεργία
Με φόντο τη συγχώνευση με την Thomson οι δημοσιογράφοι του ομίλου μέσων ενημέρωσης και χρηματιστηριακών υπηρεσιών Reuters προγραμματίζουν απεργία, καταγγέλλοντας ότι η διεύθυνση επιχειρεί να τους επιβάλει αλλαγές στις συνθήκες εργασίας χωρίς διαπραγματεύσεις.
51
Οι δημοσιογράφοι του ομίλου μέσων ενημέρωσης και χρηματιστηριακών υπηρεσιών Reuters καταφεύγουν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για αλλαγές στις συνθήκες εργασίας τους που η διεύθυνση επιχειρεί να τους επιβάλει χωρίς διαπραγματεύσεις, βάσει των όσων αναφέρει το κύριο συνδικάτο τους, η NUJ.
Στη διάρκεια συνάντησης, «τα μέλη της NUJ (Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων) ζήτησαν ομόφωνα από το συνδικάτο να ξεκινήσει τη διαδικασία» για να οργανώσει μια απεργία σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το συνδικάτο, η απόφαση αυτή ακολουθεί «την άρνηση της διεύθυνσης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στη δουλειά των δημοσιογράφων». Η διεύθυνση επιχειρούσε να επιβάλει τις αλλαγές αυτές χωρίς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους του προσωπικού, υπογραμμίζει η NUJ.
Το συνδικάτο των δημοσιογράφων κατηγορεί επίσης τη διεύθυνση ότι αρνείται να έχει διαβουλεύσεις μαζί του αναφορικά με τις συνέπειες από την ανακοινωθείσα συγχώνευση του Reuters με τον καναδικό όμιλο Thomson Corp..
«Είναι περίεργος για το Reuters ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους του» δήλωσε η Μίρα Μακντόναλντ, μία από τις υπευθύνους της οργάνωσης της NUJ στους κόλπους του βρετανικού ομίλου.
«Δεν είναι μόνο θέμα αλλαγών στη δουλειά, αλλά και του δικαιώματος της NUJ να διαπραγματεύεται με τη διεύθυνση τη στιγμή που οδηγούμαστε προς μια συγχώνευση, η οποία θα έχει τεράστιες συνέπειες για το μέλλον των δημοσιογράφων μας και για την ποιότητα της δημοσιογραφίας μας» πρόσθεσε η Μακντόναλντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ήχησε το 112 στην Ροδόπη για την κακοκαιρία «Kristin»
- Δικαστήριο υποχρεώνει την Ολλανδία να προστατεύσει νησί στην Καραΐβική από την κλιματική αλλαγή
- Ελλάδα – Γερμανία 26-5: Αήττητη στη Β’ φάση προκρίθηκε η Εθνική! (vids)
- Σίντνεϊ Σουίνι: Πόλεμος στήθος με στήθος με Καρντάσιαν και Ριάνα στα χαρακώματα των lingerie – Ο ρόλος του Τζεφ Μπέζος
- Τραμπ: Να μειωθούν τα επιτόκια – «Βλάκας» ο επικεφαλής της Fed
- Τρισάγιο στη Ρουμανία: «Λύγισε» ο μητροπολίτης τη στιγμή που διάβαζε τα ονόματα των 7 νεκρών οπαδών του ΠΑΟΚ
