Βοηθήστε μας να κλείσουμε το Γκουαντάναμο, λέει η Κοντολίζα Ράις
Λίγο πριν συμπληρώσει η βάση του Γκουαντάναμο έξι χρόνια λειτουργίας και διεθνούς κατακραυγής η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις απευθύνεται στις χώρες που έχουν υπήκοους κρατούμενους και τους ζητά να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να κλείσουν το στρατόπεδο.
51
Λίγο πριν συμπληρώσει η βάση του Γκουαντάναμο έξι χρόνια λειτουργίας και διεθνούς κατακραυγής η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις απευθύνεται στις χώρες που έχουν υπήκοους κρατούμενους και τους ζητά να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κλείσουν το στρατόπεδο.
Μιλώντας στο BBC η Κοντολίζα Ράις σημείωσε ότι αυτές οι χώρες πρέπει να εγγυηθούν ότι οι «κακοί άνθρωποι» που κρατούνται στο Γκουαντάναμο δεν θα αποτελέσουν κίνδυνο εφόσον αποφυλακιστούν.
Επανέλαβε την …πάγια επιθυμία του Τζορτζ Ο.Μπους να κλείσει το αμερικανικό κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο της Κούβας, συμπλήρωσε όμως πως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ασφάλειας των Αμερικανών και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι στο στρατόπεδο βρίσκονται επικίνδυνοι άνθρωποι που τέθηκαν υπό κράτηση στο πεδίο της μάχης στο Αφγανιστάν και συνωμοτούσαν σε βάρος των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της ΝΑ Ασίας.
Ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον ρώτησε συγκεκριμένα την Ράις εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κλείσουν το κέντρο κράτησης.
«Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε το Γκουαντάναμο να κλείνει. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Τι θα κάνουμε με τους κακούς ανθρώπους που είναι εκεί; Τι θα κάνουμε; Θα τους απελευθερώσουμε σε έναν ανυποψίαστο κόσμο; Δεν νομίζω»…
Και στο σημείο αυτό έθεσε θέμα βοήθειας από χώρες των οποίων υπήκοοι κρατούνται στην Κούβα.
Σήμερα παραμένουν 300 κρατούμενοι στο στρατόπεδο που δημιουργήθηκε σε αμερικανική ναυτική βάση της Κούβας στις αρχές του 2002 μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
- «Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη» – Η σύγκρουση δύο προγνωστικών μοντέλων
- Συγκινητικό: Tο τελευταίο μήνυμα στον Ντιόγκο Ζότα από τη σύζυγό του (pic)
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442