Αστεροειδής δεν αποκλείεται να χτυπήσει σύντομα τον Αρη
Ένας διαστημικός βράχος, στο μέγεθος του αντικειμένου που έπεσε το 1908 στη Σιβηρία, δεν αποκλείεται να χτυπήσει τον Αρη στις 30 Ιανουαρίου. Με βάση τις προκαταρκτικές μετρήσεις, η πιθανότητα πρόσκρουσης μόλις που ξεπερνά το 1%, ωστόσο η NASA παραμένει σε επαγρύπνηση.
36
Ένας διαστημικός βράχος, στο μέγεθος του αντικειμένου που έπεσε το 1908 στη Σιβηρία, δεν αποκλείεται να χτυπήσει τον Αρη στις 30 Ιανουαρίου. Με βάση τις προκαταρκτικές μετρήσεις, η πιθανότητα πρόσκρουσης μόλις που ξεπερνά το 1%, ωστόσο η NASA παραμένει σε επαγρύπνηση.
Ο αστεροειδής 2007 WD5 ανακαλύφθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν αστρονόμοι του προγράμματος NEOP, το οποίο παρακολουθεί τους αστεροειδείς και τους κομήτες που θα μπορούσαν να πλησιάσουν τη Γη.
Παρακολουθώντας τον αστεροειδή να κινείται ανάμεσα στη Γη και τον Αρη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η πιθανότητα πρόσκρουσης είναι 1 στις 75. Νέα, ακριβέστερη εκτίμηση τις τροχιάς του αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου.
Το 1908, ένα αντικείμενο παρόμοιου μεγέθους έπεσε στην απομονωμένη περιοχή Τουνγκούσκα της Σιβηρίας, απελευθερώνοντας ενέργεια που ισοδυναμούσε με πυρηνική έκρηξη 15 μεγατόνων και ισοπεδώνοντας 60 εκατομμύρια δέντρα.
Αν ο Αρης βρεθεί τελικά σε πορεία σύγκρουσης, ο 2007 WD5 θα χτυπήσει τον πλανήτη κοντά στον ισημερινό, με ταχύτητα σχεδόν 13 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο – ο κρατήρας εκτιμάται ότι θα έχει διάμετρο αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Η μόνη πρόσκρουση σε πλανήτη που έχουν παρακολουθήσει ζωντανά οι αστρονόμοι ήταν το 1994, όταν τα απομεινάρια του κομήτη Σουμέικερ-Λίβαϊ χτύπησαν τον Δία, στέλνοντας διαδοχικά σύννεφα πυρωμένου αερίου ψηλά στο διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τα δεδομένα για την επόμενη ομάδα του Ντιαλό
- «Μάρτυρας» ο Γρηγόρης Δημητριάδης για την ΝΔ, την ΕΥΠ και την πατρίδα, «μαρτυρά» την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Από τους ναζί μέχρι τα κολαστήρια της ICE: Πότε τα κέντρα κράτησης γίνονται «στρατόπεδα συγκέντρωσης»
- Θέλει τρόπο, όχι κόπο: Απλοί κανόνες που απογειώνουν την άσκηση
- Χανταϊός: Έπιασε στεριά το κρουαζιερόπλοιο Hondius – Σε «σφραγισμένα» οχήματα η μεταφορά των επιβατών
- Super League: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Καραϊσκάκη – Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής, αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας
- Οι «Εκκλησιάζουσες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περιοδεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)





























































![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442