Αποφυλακίστηκε στην Τουρκία ο 17χρονος Γερμανός που κατηγορείται για βιασμό
Ελεύθερος αφέθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας 17χρονος Γερμανός που προφυλακίστηκε πριν από οκτώ μήνες κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης Βρετανίδας. Η δίκη συνεχίζεται και η συνήγοροι της 13χρονης θα εφεσιβάλουν την απόφαση αποφυλάκισης.
Ελεύθερος αφέθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας ο 17χρονος Γερμανός Μάρκο Βάις που προφυλακίστηκε πριν από οκτώ μήνες κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης Βρετανίδας.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο Βάις μπορεί να επιστρέψει στην Γερμανία χωρίς όρους, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί.
Ο συνήγορος της οικογένειας της 13χρονης Βρετανίδας δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση αποφυλάκισης.
Το κορίτσι, που αναφέρεται με το μικρό της όνομα Σαρλότ, συναντήθηκε με τον Βάις όταν έκαναν και οι δύο διακοπές με τους γονείς τους στην Τουρκία.
Επιστρέφοντας στη Βρετανία η 13χρονη κατήγγειλε βιασμό και ο νεαρός προφυλακίστηκε στις 11 Απριλίου στην Τουρκία, παραμένοντας για οκτώ μήνες στη φυλακή παρά τις εισηγήσεις της Γερμανίας σε πολιτικό επίπεδο για επίσπευση της δίκης.
Ο Μάρκο Βάις υποστηρίζει ότι η 13χρονη προσποιήθηκε ότι ήταν 15 ετών και βγήκε μαζί του με τη θέλησή της, αλλά δεν είχαν ολοκληρωμένη σχέση. Όμως οι γονείς της ισχυρίστηκαν ότι η κόρη τους βιάστηκε.
Λίγες ώρες πριν το δικαστήριο ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την αποφυλάκιση του Μάρκο Βάις, οι δικηγόροι του είχαν ανακοινώσει ότι είχαν υποβάλλει επίσημη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.