Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κλείνει η υπόθεση για επτά άτομα που κατηγορούνταν ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στο Σικάγο

Κλείνει η υπόθεση για επτά άτομα που κατηγορούνταν ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στο Σικάγο

Ένα από τα επτά άτομα που είχαν συλληφθεί από το FBI με την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης στον ουρανοξύστη Sears Tower στο Σικάγο κρίθηκε αθώος, ενώ για τους υπόλοιπους το ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων έκρινε ότι υπήρξε κακοδικία.

91

Ένα από τα επτά άτομα που είχαν συλληφθεί από το FBI με την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης στον ουρανοξύστη Sears Tower στο Σικάγο κρίθηκε αθώος, ενώ για τους υπόλοιπους το ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων, εξαιτίας αδιεξόδου, έκρινε ότι υπήρξε κακοδικία.

Οι επτά άνδρες -πέντε Αμερικανοί και δύο αλλοδαποί- είχαν συλληφθεί το 2006 από το FBI στο Μαϊάμι στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και κατηγορούνταν ότι είχαν σχέση με την Αλ Κάιντα και ότι συνωμοτούσαν για να ανατινάξουν τον Πύργο Sears του Σικάγο και την έδρα του FBI.

Εάν καταδικάζονταν αντιμετώπιζαν ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης μέχρι 70 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο