Πούτιν στην πρωθυπουργία «δείχνει» ο εκλεκτός διάδοχος Μεντβέντεφ
Στην κεντρική σκηνή περνά ο εκλεκτός του Κρεμλίνου για την προεδρία, λέγοντας ότι «ψηφίζει» Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρωθυπουργία της Ρωσίας μετά τη 2α Μαρτίου. Ο Ντμίτρι Μεντβέντφ δηλώνει συνεχιστής της πολιτικής Πούτιν και υπόσχεται στους Ρώσους κοινωνικά οφέλη.
51
Στην κεντρική σκηνή περνά ο εκλεκτός του Κρεμλίνου για την προεδρία, λέγοντας ότι «ψηφίζει» Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρωθυπουργία της Ρωσίας μετά τις εκλογές της 2ας Μαρτίου. Ο Ντμίτρι Μεντβέντφ δηλώνει συνεχιστής της πολιτικής Πούτιν και υπόσχεται στους Ρώσους κοινωνικά οφέλη.
Στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους αφότου έλαβε το χρίσμα του Βλ.Πούτιν για την προεδρία, ο 42χρονος Ντμίτρι Μεντβέντεφ -πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και επικεφαλής του κολοσσού της Gazprom- δήλωσε ότι θα προτείνει τον Πούτιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού.
Ο Μεντβέντεφ επισήμανε ότι η υποψηφιότητά του συνδέεται με την ανάγκη συνέχισης της πολιτικής του Ρώσου προέδρου. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα της ομάδας. Γι αυτό θεωρώ σημαντικό για τη χώρα μας να διατηρήσουμε στην εξαιρετικά σημαντική θέση της εκτελεστικής εξουσίας, τη θέση του πρωθυπουργού, τον Βλαντιμίρ Πούτιν» ανέφερε.
Το πρωί της Τρίτης ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε την πρώτη του συνάντηση στη Δούμα με τους ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων που συμπαρατάσσονται με το Κρεμλίνο, περιλαμβανομένης της Ενωμένης Ρωσίας που κατήγαγε σαρωτική νίκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ο οποίες επικρίθηκαν διεθνώς για σωρεία παρατυπιών.
Ως βασική προτεραιότητά του περιέγραψε τη μετατροπή της οικονομικής ανάπτυξης σε κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες. «Χρειάζεται να μετατρέψουμε την οικονομική επιτυχία που έχουμε εξασφαλίσει κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε ένα πραγματικό κοινωνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει» είπε.
Οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν μόνο τις εναρκτήριες δηλώσεις του Μεντβέντεφ στη ρωσική Δούμα.
Το Σύνταγμα απαγορεύει τρίτη θητεία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, όμως σαφέστατα ο Ρώσος πρόεδρος επιζητά να παραμείνει στην κεντρική σκηνή της ρωσικής πολιτικής μετά τις προεδρικές εκλογές της 2ας Μαρτίου. Η πρόταση Μεντβέντεφ εξασφαλίζει στον Πούτιν το ρόλο που επιζητά…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: Παρουσία Zαχαράκη οι εργασίες – «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442