Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εγκρίνει την διακοπή παροχής καυσίμων στη Γάζα
Θετική γνωμοδότηση για τον περιορισμό της παρεχόμενης στη Γάζα ποσότητας πετρελαίου έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ζήτησε να μην εφαρμοστούν αμέσως οι διακοπές ρεύματος. Η Λωρίδα της Γάζας εξαρτάται πλήρως από το Ισραήλ για τα καύσιμα.
95
Θετική γνωμοδότηση για τον περιορισμό της παρεχόμενης στη Γάζα ποσότητας πετρελαίου έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ζήτησε να μην εφαρμοστούν αμέσως οι διακοπές ρεύματος.
Η Λωρίδα της Γάζας εξαρτάται πλήρως από το Ισραήλ για τα καύσιμα.
Το Δικαστήριο έκρινε στην απόφασή του, «για την ώρα» επαρκείς τις εξηγήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για το ότι δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από την περικοπή των καυσίμων.
Αντίθετα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι το κράτος πρέπει να αναβάλλει τις διακοπές ρεύματος για το ότι οι εξηγήσεις της κυβέρνησης δεν ήταν λεπτομερείς.
Την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο έκαναν ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Τα μέτρα της ισραηλινής κυβέρνησης αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης στη Χαμάς η οποία από τον περασμένο Ιούνιο ελέγχει στρατιωτικά την Λωρίδα της Γάζας. Ήδη, η πλειονότητα των πρατηρίων βενζίνης στη Γάζα δεν λειτουργούν λόγω των ελλείψεων.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις, στο Ισραήλ αλλά και από την πλευρά των Παλαιστινίων, έχουν επικρίνει την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας την παράνομη συλλογική τιμωρία.
Ο αξιωματούχος του Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε χαρακτήρισε την απόφαση επικίνδυνη που εντείνει την πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442