
Μεγάλα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με «οδηγό» τις τράπεζες
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τα μεγάλα κέρδη σε Γουόλ Στριτ και Ασία, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οδηγούν τους επενδυτές σε τράπεζες και εταιρείες πρώτων υλών.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τα μεγάλα κέρδη σε Γουόλ Στριτ και Ασία, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οδηγούν τους επενδυτές στις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών πρώτων υλών.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,97% στις 4.353,86 μονάδες.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν η ιταλική τράπεζα UniCredit (+2,9% στα 5,75 ευρώ) και η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, χαλυβουργία ArcelorMittal (+2,9% στα 50,45 ευρώ), καθώς τα κέρδη γ΄τριμήνου ικανοποίησαν τους επενδυτές.
Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και η μετοχή της ισπανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας Endesa (+1,6% στα 36,18 ευρώ) μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής σύστασης της UBS σε «buy» από «sell».
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,30% στις 6.445 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,45% στις 5.619,15 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,79% στις 7.839,05 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 2,47% στις 15.499,56 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Στάρμερ και Στρίτινγκ για την ηγεσία των Εργατικών
- Αποκλειστικό βίντεο του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»: Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε… τράπερ!
- Ο Γούντι Χάρελσον βρισκόταν στην Ελλάδα με τον Μάθιου ΜακΚόναχι και συνέβη κάτι παράλογο
- Με… Κατερίνα Λιόλιου ξεκίνησε το αποψινό «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – «Μπορώ να έχω λίγο τον λογαριασμό, τον Μητσοτάκη να ρωτήσω»
- Οι Γκριγκόνις-Τολιόπουλος στην δωδεκάδα του Παναθηναϊκού, εκτός ο Καλαϊτζάκης
- Η απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους δεν θα ενισχύσει την Ευρώπη, θα την κάνει φτωχότερη


