
Αρνητική και η ΑΔΕΔΥ στην κυβερνητική πρόσκληση για το Ασφαλιστικό
Αρνητική είναι η απάντηση και της ΑΔΕΔΥ στην κυβερνητική πρόσκληση για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό και ειδικότερα για τις ενοποιήσεις Ταμείων, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της χρηματοδότησης.
27
Αρνητική είναι η απάντηση και της ΑΔΕΔΥ (μετά την ΓΣΕΕ) στην κυβερνητική πρόσκληση για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο της συζήτησης στη Βουλή, την Πέμπτη,για το Ασφαλιστικό και ειδικότερα για τις ενοποιήσεις Ταμείων, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Στην επιστολή-απάντηση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται ότι «η εκτίμησή μας ότι ο διάλογος για το θέμα της χρηματοδότησης δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν κατέληξε σε λύσεις, όπως ήδη αναλυτικά έχει επισημανθεί και από την ΓΣΕΕ, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μας στο β κύκλο συζήτησης».
«Το γεγονός της εκκρεμότητας στη χρηματοδότηση αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια για μετατόπιση στους εργαζόμενους του οικονομικού βάρους, υποστήριξης και ενίσχυσης του συστήματος, αφού τόσο το κράτος όσο και η κατάσταση της εισφοροδιαφυγής, το ύψος των βασικών μισθών, στερούν πολύτιμους και σταθερούς πόρους από την κοινωνική ασφάλιση σε διαχρονική βάση» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.
Σημειώνεται ότι ηδιαφορά που χωρίζει κυβέρνηση και συνδικάτα στο θέμα της χρηματοδότησης των Ταμείων φτάνει τα 8,3 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουηδία: Βάζει «φρένο» στις οθόνες – Επιστροφή των μαθητών στο «χαρτί και μολύβι»
- Έιμι Γουάινχαουζ: Δικαστικό «χαστούκι» στον πατέρα της – «Αναξιόπιστος, εμμονικός με το κέρδος»
- Στο Ισλαμαμπάντ κατευθύνεται ο Βανς – «Κανείς δεν παίζει παιχνίδια τώρα, σήμερα η συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Με καθυστέρηση 8 ετών το ΠΔ για την Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου
- Ιβάν Σαββίδης: «Μόνο μέσα από την ενότητα θα οδηγηθεί ο ΠΑΟΚ σε νέες μεγάλες επιτυχίες και κορυφές»
- Λάζαρος Δεριζιώτης: Ένα συγκινητικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο

