27

Η Tράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση 66% των καθαρών κερδών της, σε ετήσια βάση, στα 370 εκατ. ευρώ, χάρη στην ενίσχυση των χορηγήσεων.

Τα καθαρά έσοδα τόκων διαμορφώθηκαν στα 556 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 26% σε ετήσια βάση.

Η τράπεζα είπε ακόμη ότι αυξάνει τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη του ομίλου φέτος στα 486 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 415 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι θα καταβάλει προμέρισμα ύψους 0,11 κυπριακών λιρών ανά μετοχή.

Η τράπεζα είπε ότι οι χορηγήσεις του ομίλου σημείωσαν αύξηση 28% και οι καταθέσεις της 20%, σε ετήσια βάση.

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο συνολικό χαρτοφυλάκιο υποχώρησε στο 4,3% έναντι 6,6% στο εννεάμηνο του 2006.

Η τράπεζα είπε ότι τα καθαρά της κέρδη στην Κύπρο σημείωσαν αύξηση 71% στα 293 εκατ. ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η καθαρή κερδοφορία της τράπεζας αυξήθηκε κατά 60% στα 70 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ