
Ζημίες 3,7 δισ. δολαρίων για την Morgan Stanley λόγω της πιστωτικής κρίσης
Ούτε η Morgan Stanley δεν κατάφερε να αποφύγει τις ζημίες από την έκθεση της στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης, καθώς στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 3,7 δισ. δολάρια. Η τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για το δ΄τρίμηνο.
27
Ούτε η Morgan Stanley δεν κατάφερε να αποφύγει τις ζημίες από την έκθεση της στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης, καθώς στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 3,7 δισ. δολάρια.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου κατά 2,5 δισ. δολάρια, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αναθεώρησης στα τέλη Νοεμβρίου.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Morgan Stanley προστέθηκε στις υπόλοιπες αμερικανικές τράπεζες, όπως η Citigroup και η Merrill Lynch, που ανακοίνωσαν πρόσφατα απώλειες λόγω της υποβάθμισης στην αξία ενεργητικού που σχετίζεται με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους.
Οι διαγραφές αυτές ενδεχομένως να ανέλθουν στα 50 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με κάποια ακόμη πιο απαισιόδοξα σενάρια πιθανόν να φτάσουν μέχρι και τα 64 δισ. δολάρια.
Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί κατά 24%. Την Τετάρτη, έκλεισε τη Νέα Υόρκη με απώλειες 6,9% στα 51,19 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα
- Λίβανος – Ισραήλ: Νέες συνομιλίες θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ την Πέμπτη
- Βραζιλία: Σχεδόν 200 τουρίστες επισκέφθηκαν φαβέλα για το ηλιοβασίλεμα και έπεσαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών
- Τουρκία: Πόζαρε με τη σημαία του ψευδοκράτους η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο του ΟΗΕ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ