27

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς, κόντρα στο αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,73% στις 5.204,52 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 167,2 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ (+3,67% στα 28,24 ευρώ) Βασίλης Νειάδας είπε στο Reuters την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Σωτήρη Κωστάκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.

«Μας κάλεσε χθες ο υπουργός [Οικονομίας] και μας ανακοίνωσε την επιθυμία να αντικατασταθούμε από τον κ. Χατζηεμμανουήλ ο οποίος θα καταλάβει και τις δύο θέσεις [προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου]» είπε.

Αναλυτές είπαν ότι η μετοχή ενισχύεται καθώς θα λήξει μια εκκρεμότητα που υπήρχε για την εταιρεία.

Ο δείκτης εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,67%, με την ΔΕΗ να κερδίζει 3,96% στα 28,88 ευρώ εν μέσω φημών ότι η κυβέρνηση προωθεί την επιβολή ρήτρας καυσίμου στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η κίνηση αυτή, εκτιμούν οι αναλυτές, θα περιορίσει τις ζημιές για την επιχείρηση όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται..

Στα 25,72 ευρώ (-0,23%) υποχωρεί η EFG Eurobank. Η διοίκηση της τράπεζας θα προτείνει την διανομή αυξημένου προμερίσματος φέτος στα 0,32 ευρώ ανά μετοχή, κατά την επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η τράπεζα διένειμε πέρυσι προμέρισμα 0,29 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή εκτιμάται ότι θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα σε προμέρισμα από τις 22 Νοεμβρίου, ενώ η πληρωμή θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου, είπε ρόσθεσε η τράπεζα.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 126 ενισχύονται, 94 υποχωρούν και 158 είναι αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ