71

Περίπου ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές που συγκλόνισαν τη χώρα, ένας ακόμη τραυματίας από τη μάχη με τις φλόγες έχασε τη μάχη με το θάνατο, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 68. Πρόκειται για τον 49χρονο αντιδήμαρχο Ζαχάρως, Αντώνη Κρέσπη.

Ο Αντώνης Κρέσπης βρισκόταν στις 24 Αυγούστου (πρώτη ημέρα των πυρκαγιών στην Ηλεία) μαζί με το δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, κοντά στην Αρτέμιδα. Και οι δύο επέβαιναν σε αυτοκίνητο τύπου τζιπ, όταν οι φλόγες τους πλησίασαν αρκετά.

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φωτιά, ο δήμαρχος Ζαχάρως συνέχισε με το αυτοκίνητο μαζί με έναν άλλο αντιδήμαρχο και πέρασαν μέσα από τις φλόγες. Ο Αντώνης Κρέσπης δεν θέλησε να συνεχίσει με το αυτοκίνητο και έμεινε πίσω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, στην προσπάθειά του να ξεφύγει πεζός.

Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε με βαριά εγκαύματα στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Αθήνας, όπου και απεβίωσε. Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο χωριό Μπισκίνη, που βρίσκεται κοντά στη Ζαχάρω.

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ