
Στο Guinness μπήκε Αλβανός καλλιτέχνης για έργο του με μισό εκατ. οδοντογλυφίδες
Μισό εκατομμύρια οδοντογλυφίδες χρειάστηκε Αλβανός καλλιτέχνης, για να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό με τη μορφή αλόγου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Μάλιστα, η κατασκευή του αυτή του χαρίζει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.
38
Μισό εκατομμύρια οδοντογλυφίδες χρειάστηκε ο Αλβανός καλλιτέχνης Σαϊμίρ Στράτι, για να δημιουργήσει ένα μωσαϊκό με τη μορφή αλόγου, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Μάλιστα, η κατασκευή του αυτή του χαρίζει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.
O Αλβανός καλλιτέχνης εργαζόταν 13 ώρες ημερησίως επί 40 ημέρες, για να κατασκευάσει το μωσαϊκό αυτό -οι διαστάσεις του είναι 2×4-, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από οδοντογλυφίδες διαφόρων τύπων.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι κατασκεύασε το μωσαϊκό, στην προσπάθειά του να εξηγήσει σε έναν φίλο τι σημαίνει η «Sagrada Familia», ο ημιτελής καθεδρικός ναός σε σχέδια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη.
Ο Στράτι ονόμασε το έργο του «Reinless Spirit» («Αχαλίνωτο Πνεύμα»), προκειμένου, όπως είπε, να τιμήσει την προσπάθεια του Γκαουντί να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό.
Είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του Αλβανού καλλιτέχνη θα μπει στο Guinness. Η πρώτη ήταν για το μεγαλύτερο μωσαϊκό του κόσμου από καρφιά, που φιλοτέχνησε ο ίδιος και φέρει τη μορφή του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το 73% των νέων χάνει τον έλεγχο του χρόνου στο internet
- Το 68% των κωδικών σήμερα μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε μία ημέρα
- Συνάντηση Ρούμπιο και αλ Θάνι, εν μέσω φημών για διαμεσολάβηση του Κατάρ στον πόλεμο με το Ιράν
- Τουλάχιστον 69 νεκροί σε εφόδους παραστρατιωτικών στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
- Ο Πούτιν λέει πως πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία φθάνει στο τέλος της
- Περιβαλλοντική καταστροφή και «μαύρη βροχή» στη Ρωσία μετά από τριπλό χτύπημα σε διυλιστήριο



