93

Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro αποσύρει τη στήριξή της στην προσφορά της Barclays, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στην τελευταία, αφού το ανταγωνιστικο πλεονέκτημά της ήταν αυτή ακριβώς η προτίμηση που της έδειχναν οι οι επικεφαλής της ΑΒΝ.

Μετά τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική προσφορά της κοινοπραξίας της οποίας ηγείται η Royal Bank of Scotland, η AΒΝ δηλώνει πως δεν δύναται να κάνει καμία σύσταση στους μετόχους της να προτιμήσουν τη μία ή την άλλη προσφορά.

Θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ένα δίκαιο και ισορροπημένο επίπεδο ανταγωνισμού στους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της, δηλώνει η ολλανδική τράπεζα, όπως αναφέρει το BBC.

Υπενθυμίζεται πως η προσφορά της κοινοπραξίας της Royal Bank of Scotland, της ισπανικής Banco Santander και τη βελγική Fortis αγγίζει τα 71,1 δισ ευρώ, ενώ η βελτιωμένη προσφορά της Barclays ανέρχεται στα 67,5 δισ. ευρώ περίπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ