Δικαιολογημένη η οργή του Χ.Καρζάι, λέει το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ, απαντώντας στις κατηγορίες του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για επιθέσεις χωρίς διάκριση κατά αμάχων, είπε ότι η οργή του είναι «δικαιολογημένη» και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.
91
Το ΝΑΤΟ, απαντώντας στις κατηγορίες του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για επιθέσεις χωρίς διάκριση κατά αμάχων, είπε ότι η οργή του είναι «δικαιολογημένη» και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.
Ο Χαμίντ Καρζάι εμφανώς οργισμένος, καταδίκασε τις «απρόσεκτες και χωρίς διάκριση» επιθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που έχουν ως αποτέλεσμα να σκοτώνονται αθώοι άμαχοι. «Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό» δήλωσε ο Χαμίντ Καρζάι.
Απαντώντας στις κατηγορίες του Χ.Καρζάι, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Νικ Λαντ είπε ότι ο θυμός του Αφγανού προέδρου είναι δικαιολογημένος. «Ο πρόεδρος Καρζάι έχει το δικαίωμα να είναι απογοητευμένος και θυμωμένος για τον αριθμό των θανάτων πολιτών τις τελευταίες ημέρες» είπε ο Λαντ στο Associated Press.
«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, απ ότι μέχρι τώρα. Αλλά, αντίθετα από τους Ταλιμπάν, δεν έχουμε ως στόχο να προκαλέσουμε το θάνατο πολιτών και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά» προσέθεσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
Σε διάστημα μόλις δέκα ημερών έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 90 Αφγανοί πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
- Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια
- Από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ του Τραμπ: Γιατί πάνω από 1 εκατ. Ευρωπαίοι δικηγόροι βλέπουν να κινδυνεύουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους
- Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
- Ο γόρδιος δεσμός του «Εξοικονομώ» για τις πολυκατοικίες
- Οκτώ λόγοι για να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442