Βαρύς φόρος αίματος για τους Αφγανούς αμάχους – Δεκάδες νεκροί σε αεροπορική επιδρομή
Βαρύ το τίμημα που πληρώνουν οι άμαχοι του Αφγανιστάν από τη διαρκή καταδίωξη των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ. Περί τους 25 αμάχους εκ των οποίων, δώδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων. Νεκροί και 20 αντάρτες.
Βαρύ το τίμημα που πληρώνουν οι άμαχοι από τη διαρκή καταδίωξη των Ταλιμπάν στην έκρυθμη επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν.
Συνολικά 25 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εκτέλεσε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός και αφγανικές δυνάμεις τη νύχτα της Πέμπτης. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν 12 της ίδιας οικογένειας, εννέα γυναίκες και τρία παιδιά.
Ο περιφερειακός αστυνομικός διοικήτης στην επαρχία Χελμάντ δήλωσε ότι κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν και 20 αντάρτες των Ταλιμπάν, μεταδίδει σχετικά το Reuters.
Από πλευράς αμερικανικού στρατού ανακοινώθηκε πως θα ελεγχθούν οι πληροφορίες για θανάτους αμάχων.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε απειλήσει την Πέμπτη μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι αντάρτες αλλάζουν την τακτική τους και στρέφονται στην πρωτεύουσα Καμπούλ.
Σε απάντηση, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι επέμεινε ότι οι Ταλιμπάν δεν αποτελούν μακροπρόθεση απειλή για τη σταθερότητα της χώρας και την επιβίωση της κυβέρνησης.
Στα μέσα Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ επίθεση αυτοκτονίας με απολογισμό 35 νεκρούς στην πλέον πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν μετά το 2001.