Κίνδυνος μη Hodgkin λεμφώματος από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που εκτίθενται στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται να ενισχύουν τον κίνδυνο εκδήλωσης μη Hodgkin λεμφώματος, σύμφωνα με μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που εκτίθενται στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται να ενισχύουν τον κίνδυνο εκδήλωσης μη Hodgkin λεμφώματος, σύμφωνα με μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Γέιλ με επικεφαλής τον Δρ Yawei Zhang μελέτησε στοιχεία από μελέτη γυναικών που ζούσαν στο Κονέκτικατ. Οι 601 γυναίκες είχαν επιβεβαιωμένο μη Hodgkin λεμφώματος και συγκρίθηκαν επίσης με υγιής γυναίκες από το Κονέκτικατ.
Το ιστορικό ηλιοθεραπείας γενικά σχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο λεμφώματος. Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ κάνει ηλιοθεραπεία, εκείνες που είχαν κάνει ηλιοθεραπεία λιγότερο από τρεις μήνες ανά έτος για περισσότερα από 60 χρόνια είχαν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο.
Ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος στις γυναίκες που ανέφεραν ηλιοθεραπεία για τρεις ή περισσότερους μήνες ανά έτος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η μικρή διάρκεια ηλιοθεραπείας είναι ενδεικτική μη τακτικής έκθεσης στον ήλιο. Η τακτική ηλιοθεραπεία μπορεί να παρέχει προστατευτική επίχρωση που μειώνει την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Επιπρόσθετα οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη έκθεση σε ισχυρή ακτινοβολία μεταξύ 9 και 3 το μεσημέρι κατά του καλοκαιρινούς μήνες είχαν 70% αυξημένο κίνδυνο συγκριτικά με αυτές με την ελάχιστη έκθεση στον ήλιο.
health.in.gr
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442