92

Μετά το 2008 θα είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι απόθεσης απορριμμάτων στην Αττική. Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει έτοιμη να υπογράψει τις νέες συμβάσεις με τους εργολάβους, ωστόσο, θα χρειαστούν 18 μήνες για την ολοκλήρωση των νέων ΧΥΤΑ σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα.

Πάντως, εκτιμάται πως θα χρειαστεί η… συνδρομή των ΜΑΤ ώστε να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων, κυρίως της Ανατολικής Αττικής.

Oι διαγωνισμοί για την επιλογή αναδόχων έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι εργασίες κατασκευής δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τον Ιούνιο και για την ολοκλήρωση των έργων απαιτούνται 18 μήνες. Στο μεσοδιάστημα ολόκληρο το λεκανοπέδιο, που παράγει καθημερινά 6.500 τόνους σκουπιδιών, θα εξυπηρετείται από τον προσωρινό χώρο της Φυλής.

Αιχμές πάντως αφήνουν στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποδίδοντας καθυστερήσεις στην επικύρωση των διαδικασιών για την επιλογή των εργολάβων, που θα αναλάβουν τη δημιουργία των νέων ΧΥΤΑ, όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης.

Ενδεικτικό είναι πως ενώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εγκρίνει τη διαδικασία του διαγωνισμού για την επιλογή εργολάβου, «πάγωσε» την έναρξη κατασκευής του έργου εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και ενώ το Συμβούλιο αποφάσισε ήδη πριν από έναν περίπου μήνα να προχωρήσει το έργο, τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώνει πως αναμένει την καθαρογραμμένη απόφαση, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ