Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια κλείνει «παραθυράκι» που αφορά την απόκτηση όπλων
Δυο εβδομάδες μετά το φονικό, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τ.Κέιν εξέδωσε εντολή που ορίζει ότι η τράπεζα πληροφοριών με ανθρώπων που τους απαγορεύεται η αγορά όπλων, θα περιλαμβάνει και άτομα που τους έχει επιβληθεί ψυχιατρική θεραπευτική αγωγή.
91
Δυο εβδομάδες μετά το φονικό, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν εξέδωσε εντολή, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα πληροφοριών που περιέχει ονόματα ανθρώπων που τους απαγορεύεται η αγορά όπλων θα πρέπει να περιλαμβάνει άτομα επικίνδυνα καθώς και άτομα στα οποία έχει επιβληθεί ψυχιατρική θεραπευτική αγωγή.
Η τράπεζα πληροφοριών «θα πρέπει να περιλαμβάνει κάθε απόφαση (που δείχνει) ότι κάποιος είναι ψυχικά άρρωστος και τόσο επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους ώστε να του έχει επιβληθεί ακούσια θεραπευτική αγωγή» ανέφερε ανακοίνωση του Κέιν.
Ο ίδιος ο Κέιν είχε δηλώσει ότι «δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση για τα όπλα» και είπε ότι αισθάνεται περιφρόνηση για όσους θέλουν να μετατρέψουν την τραγωδία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια «σε πολιτικό όχημα για την προβολή τους».
Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την διεθνή κατακραυγή σχετικά με την «κουλτούρα των όπλων» στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σχετικά με τους ελλιπείς ελέγχους στις πωλήσεις των όπλων μετά από την επίθεση στη Βιρτζίνια που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 33 άτομα -μαζί με τον Τσο Σεούνγκ-χούι.
Δικαστής είχε παραπέμψει τον Τσο Σεούνγκ-χούι σε ψυχιατρική κλινική αφού αποφάσισε ότι αποτελούσε κίνδυνο για τον εαυτό του, αλλά επειδή αντιμετωπίστηκε ως εξωτερικός ασθενής, η απόφαση του δικαστηρίου δεν μπήκε στην τράπεζα πληροφοριών που πρέπει να ελέγχουν τα καταστήματα όπλων πριν πουλήσουν όπλο σε κάποιον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Ζαγορά – Πού έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού στην Αττική
- Οι Γουόριορς κάνουν «all in» για να πάρουν τον Αντετοκούνμπο!
- Σούπερ μάρκετ: Οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών
- Μητσοτάκης: Αποποίηση ευθυνών και επίθεση στην αντιπολίτευση για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
- Κακοκαιρία: «Κόκκινη» προειδοποίηση για περαιτέρω επιδείνωση – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Αποκλεισμός για τη Χάποελ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισραήλ – Τι είπε ο Ιτούδης για την κρίση στην ομάδα του