91

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζήτησε από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές την κατάσχεση των «ροζ» DVD με επιβλαβές περιεχόμενο, δηλαδή πορνογραφικό υλικό που διανέμεται από εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, οι διατάξεις του νόμου αφορούν «τους υπεύθυνους κυκλοφορίας των εφημερίδων, οι οποίοι επιδιώκουν με αθέμιτο τρόπο την αύξηση της πώλησης των φύλλων τους, όσο και τους ιδιοκτήτες σημείων πώλησης ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, οι οποίοι θέτουν δίχως προβληματισμό σε δημόσια θέα τα εν λόγω φύλλα με σκοπό την πώληση και την αποκομιδή εμπορικού κέρδους».

Ταυτόχρονα ο Συνήγορος του Καταναλωτή ανέφερε ότι η χρήση των εφημερίδων ως μέσου διακίνησης αυτών των DVD κρίνεται ιδιαίτερα αθέμιτη και δεν συνάδει με τον ενημερωτικό χαρακτήρα των εφημερίδων.

«Αυτή η πρακτική απαξιώνει τον Τύπο και μετατρέπει την πνευματική εργασία των επαγγελματιών δημοσιογράφων σε συνοδευτικό υλικό πώλησης ακατάλληλων ταινιών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στις επιβλαβείς συνέπειες που έχει η διανομή αυτού του υλικού από τις εφημερίδες στους ανηλίκους.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί στην ανακοίνωσή του όλους τους εμπλεκόμενους να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να εξαλειφθούν οι αρνητικές συνέπειες (ιδιαίτερα για τους ανήλικους καταναλωτές) από την «καταχρηστική και παράνομη μεταχείριση των εφημερίδων» ως μέσα διανομής και διάθεσης πορνογραφικού υλικού.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ