Εντάλματα σύλληψης κατά Ρώσων για την υπόθεση Λιτβινένκο εκδίδει η Σκότλαντ Γιαρντ
Σε μία κίνηση που θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Λονδίνου-Μόσχας η Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται -κατά πληροφορίες της Daily Mail- να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εις βάρος τριών Ρώσων πρώην πρακτόρων της KGB για τη δηλητηρίαση του Αλ.Λιτβινένκο.
51
Σε μία κίνηση που θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Λονδίνου-Μόσχας η Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εις βάρος τριών Ρώσων για τη δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος απεβίωσε την 23η Νοεμβρίου 2006 στο Λονδίνο δηλητηριασμένος από πολώνιο 210.
Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Mail αναφέρεται πως πηγές προσκείμενες στην Σκότλαντ Γιάρντ ενημέρωσαν τη χήρα του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, Μαρίνα, ότι σκοπεύουν να απαγγείλουν κατηγορίες για δολοφονία και δηλητηρίαση εις βάρος τριών πρώην πρακτόρων της KGB που συνάντησαν το θύμα τρεις εβδομάδες πριν από το θάνατό του.
Εντάλματα θα εκδοθούν για τους Αντρέι Λουγκοβόι, Ντμίτρι Κοβτούν και Βιατσεσλάβ Σοκολένκο, πλούσιοι επιχειρηματίες και πρώην πράκτορες της KBG. Σύσσωμοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στη δηλητηρίαση του Αλεξάντερ Λιτβινένκο.
Η Mail σημειώνει ότι η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης κατά των τριών Ρώσων θα επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις του Λονδίνου με το Κρεμλίνο, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μπλοκάρει οποιαδήποτε διαδικασία έκδοσης των τριών πρώην πρακτόρων.
Ψυχρός άνεμος πνέει ήδη στις σχέσεις Λονδίνου-Μόσχας εξαιτίας της άρνησης της βρετανικής κυβέρνησης να εκδώσει στη Ρωσία τον μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, σκληρό πολέμιο του Κρεμλίνου.
Σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών ο Μπερεζόφσκι στον Guardian δήλωσε ότι υποκινεί εξέγερση στη Ρωσία, θεωρώντας μάλιστα πως η βία είναι αναγκαία για την ανατροπή του καθεστώτος. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο προειδοποίησε πως οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις αναπόφευκτα θα «υποφέρουν» εάν η Βρετανία δεν λάβει μέτρα κατά του Μπερεζόφσκι.
Η Ρωσία εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης πραγματοποιώντας παράλληλα νέα έρευνα στον απόηχο της επίμαχης συνέντευξης που έδωσε ο Μπερεζόφσκι, στοχεύοντας εμφανώς να εξοργίσει ακόμη περισσότερο το Κρεμλίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διπλή τραγωδία στην οικογένεια του μπασκετμπολίστα που «έφυγε» στο γήπεδο: Ο αδερφός του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο πριν 4 χρόνια!
- Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Ήχησε 112 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
- Γιατί κλαίει η Έμα Στόουν; Η νέα συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο για μια τολμηρή διαφήμιση στο Super Bowl
- «Ο Καλάμπρια θέλει να γυρίσει στην Ιταλία»
- Αγρίνιο: Συναγερμός για μεγάλη φωτιά – Αποθήκη και κατάστημα υποδημάτων στις φλόγες