Κανένα παιδί εκτός εθνικού προγράμματος εμβολιασμών, υπόσχεται ο Δ.Αβραμόπουλος
Αθήνα: Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολιασμών παραχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι πρόθεσή του είναι μέσα στην επόμενη τριετία να καταγραφούν τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας, ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί που να μην έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.
Αθήνα: Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολιασμών παραχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι πρόθεσή του είναι μέσα στην επόμενη τριετία να καταγραφούν τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας, ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί που να μην έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.
«Μόνο με τους προληπτικούς εμβολιασμούς των παιδιών, για τους οποίους την κύρια ευθύνη φέρουν οι γονείς, μπορούμε να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η εμβολιαστική συνείδηση γονέων, εκπαιδευτικών και γιατρών είναι η ουσιαστική ασπίδα προστασίας του πληθυσμού» τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Με την ευκαιρία της εβδομάδας εμβολιαστικής κάλυψης της Ευρώπης από 16 έως 22 Απριλίου, ο κ. Αβραμόπουλος επανέφερε το θέμα του συστηματικού εμβολιασμού στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας το σύνθημα του ΠΟΥ, που είναι: «Προφύλαξε. Πρόλαβε. Εμβολίασε».
Στην Ελλάδα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι ασφαλισμένοι, η κάλυψη για τα βασικά εμβόλια κυμαίνεται στο 95%-100% και αυτό δίνει στη χώρα μας μία από τις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
Σε άλλα νεότερα εμβόλια, όπως αυτά της ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας και ηπατίτιδας, το ποσοστό φτάνει στο 70%-80%. Στα δε πιο νέα εμβόλια πνευμονιόκοκκου, μηνιγγίτιδας και ανεμοβλογιάς το ποσοστό βρίσκεται στο 40%, που σημαίνει ότι χρειάζεται προσπάθεια και συνεχής εγρήγορση και επαγρύπνηση, τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Όπως ανακοινώθηκε, στόχος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι να εμβολιαστούν δωρεάν τα παιδιά απόρων, αστέγων και οικογενειών μεταναστών. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν από το κέντρο ελέγχου επιδημιολογικής επιτήρησης και στόχος, όπως εξήγησε ο κ. Αβραμόπουλος, είναι να εξαλειφθούν οι ανισότητες που παρατηρούνται σήμερα σε ορισμένους πληθυσμούς, όσον αφορά στην κάλυψή τους σε εμβόλια. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι μόνο το 50% των τσιγγάνων έχουν κάνει μόνο μία δόση εμβολίου.
health.in.gr
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442