Κλειστό παρέμεινε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας αιφνιδιαστικής απεργίας
Χάος με τις αεροπορικές πτήσεις δημιουργήθηκε στο Βέλγιο, όπου οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας αιφνιδιαστικής απεργίας του προσωπικού πυρόσβεσης. Η απεργία έληξε, το αεροδρόμιο επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς.
91
Χάος με τις αεροπορικές πτήσεις δημιουργήθηκε στο Βέλγιο, όπου οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας αιφνιδιαστικής απεργίας του προσωπικού ασφαλείας και πυρόσβεσης. Η απεργία έληξε, το αεροδρόμιο επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς.
Το αεροδρόμιο έκλεισε την Παρασκευή επειδή δεν υπήρχαν πυροσβέστες στους αεροδιαδρόμους. «Φυσικά η πυροσβεστική είναι απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία ενός αεροδρομίου, οπότε όλες οι πτήσεις ακυρώνονται ή πρόκειται να καθυστερήσουν» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τα σωματεία, η απεργία αποτελούσε έκφραση δυσαρέσκειας για τις συνθήκες εργασίας και τις ευκαιρίες προαγωγής. Τελικά η απεργία έληξε και το αεροδρόμιο επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία. Παρ όλα αυτά θα εξακολουθήσουν να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες πτήσεις.
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών χειρίζεται καθημερινά 700 περίπου πτήσεις, ενώ την Παρασκευή από το αεροδρόμιο αναμενόταν να περάσουν 25.000 επιβάτες, λόγω της επιστροφής από τις διακοπές του Πάσχα.
Οι περισσότερες πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια του Βελγίου, ενώ πολλές πτήσεις προσγειώθηκαν στο Αμστερνταμ ή το Παρίσι και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη βελγική πρωτεύουσα με λεωφορεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πρόβλημα στο «Nick Galis Hall»: Στάζει η οροφή λόγω έντονης βροχόπτωσης (vid)
- Σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο – Πότε θα είναι διαθέσιμο το myBusinessDynamic
- LIVE: Άρης – Παναθηναϊκός
- Πώς θα γίνει το 2026 η χρονιά που θα αρχίσετε να γίνεστε πλούσιοι;
- Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν δεν φάμε τίποτα για 36 ώρες – Δείτε προσομοίωση
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Κρίσταλ Πάλας
