Υπό τον έλεγχο της Αλλατίνη περνά η αρτοβιομηχανία Κατσέλης
Θετικά καταλήγει για την Αλλατίνη η δημόσια πρόταση εξαγοράς της Υιοί Χ.Κατσέλη μετά την απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της αρτοβιομηχανίας Νίκου Κατσέλη να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του.
27
Θετικά καταλήγει για την Αλλατίνη η δημόσια πρόταση εξαγοράς της Υιοί Χ.Κατσέλη μετά την απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της αρτοβιομηχανίας Νίκου Κατσέλη να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του.
Την πρόθεσή του αυτή ανακοίνωσε ο κ. Κατσέλης την Τετάρτη, μέσω του Χρηματιστηρίου, με επιστολή του στην οποία ανέφερε ότι οι κινήσεις της Εταιρείας Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ, θυγατρική της Αλλατίνη, μετέβαλαν καθοριστικά, χωρίς τη θέλησή του, τις συνθήκες υπό τις οποίες είχε οραματισθεί το μέλλον της εταιρείας.
Έτσι, τώρα η Αλλατίνη μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δημόσια πρόταση εξαγοράς της αρτοβιομηχανίας και στη συνέχεια να προχωρήσει σε αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας, αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ.
Ήδη, όπως επισημαίνει η «Ναυτεμπορική», την Τετάρτη η Αλλατίνη ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της ΕΔΒΕ απέκτησε χρηματιστηριακά και νέο «πακέτο» 1.189.835 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,666% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Υιοί Χ.Κατσέλη.
Με τη σχετική πράξη, που έγινε στην τιμή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (3,70 ευρώ/μετοχή), η εταιρεία αυξάνει τη συμμετοχή της στο 44,648% του μετοχικού κεφαλαίου της αρτοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σήμερα Πέμπτη, μια ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, η Μύλοι Λούλη που κατέχει ποσοστό 5,01% στην αρτοβιομηχανία, ίσως ανακοινώσει και αυτή με τη σειρά της ότι αποδέχεται να πουλήσει τις μετοχές της στα 3,70 ευρώ, αυξάνοντας τη συμμετοχή της Αλλατίνη στην Κατσέλης πάνω από το 71%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112

